WAU

WAU

Varför Gesällbrev?

Ja, vad är det för brev egentligen? Och varför pratar alla hantverkare så varmt och stolt om att dom har ett?

Så här är det: Frisörer gör sitt gesällprov precis som många andra hantverkare så som målare, hovslagare, skräddare, bagare, urmakare, listan kan göras lång. Gesällbrevet delas ut när du klarat av alla delprov samt lärlingstimmar som är bestämt för ditt specifika yrke. Provet innehåller moment som är grundläggande för yrket, både praktiska och teoretiska.

Gesällbrev är alltså ett bevis för att din frisör/salong uppfyller branschens krav på yrkeskunnande, samt att frisören har utfört en godkänd fullbordad utbildning. Det är en trygghet för dig som kund och en stolthet för oss hantverkare!

Vem som helst får kalla sig frisör

Visste du att vem som helst får öppna en salong och kalla sig frisör? Idag hittar du salonger nästan runt varje hörn. För att försäkra dig om att frisören du vill besöka är seriös inom sitt yrke och har yrkesstolthet, fråga om gesällbrev!

Jag säger inte att alla frisörer som inte har ett är oseriösa, men jag lovar att alla frisörer som har ett ÄR seriösa! Detta brev är en enorm fördel för frisörer idag, då kunder blir mer och mer medvetna. Vilket vi tycker är bra! Det är alltså inget krav att efter utbildningen göra detta, utan ett val som varje enskild frisör gör för att få detta yrkesbevis.

Vi på WAU är såklart stolta över att kunna säga att våra handplockade frisörer i Västerås, Fagersta och Visby har sina gesällbrev och några även mästarbrev eller är på sin resa mot gesällen som trainees.

Dela detta inlägg