Möt våra WAUare

På WAU har vi samlat några av Sveriges absolut vassaste och skönaste kreatörer under en och samma flagg. Vissa har tidigare varit hyrstolar, andra salongsägare och en del anställda på andra salonger. Hör några av dem dela med sig av sin erfarenhet att istället bli en del av WAU Concept.

1
Hejdå ogynsamma avtal, krav och måsten
Frisörer har i alla år varit anställda under ett kollektivavtal som inte alls passar branschen, tycker vi. Vi har därför slopat hur många timmar man ”ska” jobba och istället tagit fram vår egen arbetsform som genomsyras av frihet, flexibilitet och eget ansvar.
Hej provision, frihet och eget ansvar
Istället för att få en grundlön tillsammans med en liten provision så har vi valt att säga hejdå till grundlön och hej till mer provision. Kreativa själar kräver ett individuellt sätt att göra sina jobb. När våra frisörer får jobba på sitt sätt så ökar trivseln på arbetsplatsen. Att ha tid för det privata gynnar arbetet, kreativiteten, välmåendet – och även lönen.

Jobba när du vill. 
Var ledig när du vill. 
Tjäna mer.

WAU Jakobsbergsplatsen - Louise

Möt Louise, tidigare kollektivanställd

Varför valde du att sluta som kollektivanställd och istället börja jobba på WAU?

För att fördelarna med avtalet på WAU var många fler, som t.ex. fria arbetstider och högre provision/lön. Jag tycker att lönen på kollektivavtal är för låg, även om man jobbade mycket OB-tider.

Vad är det bästa med att vara anställd på WAU och med denna anställningsform?

Det bästa är att jag själv kan styra min lön. Vill jag ha mer pengar så kan jag bara gå in en röd dag/helg eller kväll. Även att jag kan styra min egen tid och semester. Det är också skönt att jag har ett företag bakom mig som sköter allt det administrativa och marknadsföring m.m.

Vilka tider brukar du jobba och varför? Hur jobbade du innan?

Nu jobbar jag kortare dagar när jag hämtar min son och långa dagar när jag inte gör det, för att kompensera tiden jag behöver gå tidigare. 9-16 när jag hämtar och 9-19 när jag inte hämtar. Ibland en röd dag några timmar bara. Innan jobbade jag 10-18 måndag-fredag och varannan helg 10-18. Även alla röda dagar samt julafton.

WAU Fagersta Jessica

Möt Jessica, tidigare salongsägare

Varför valde du att sluta vara salongsägare och börja jobba som anställd på WAU?

Att sluta driva eget efter 27 år var egentligen inget jag hade tänkt från början. Men båda mina kollegor skulle ha barn och jag kände att jag inte ville jobba själv i salongen, så jag började vara familjehem på heltid och avvecklade företaget. Men som frisör kliade det i fingrarna. WAU sökte frisörer till Fagersta och jag pratade med Maja och Miriam och fick börja direkt. Jag hade koll på salongen sen tidigare.

Nämn tre saker som du tycker är fördelar med att vara anställd på WAU istället för att ha en egen salong.

Jag känner mig mer avslappnad, jag kan fokusera på det jag älskar d.v.s. att jobba med hår och människor och jag kan vara flexibel i mina tider!

Vad skulle du vilja säga till någon som har egen salong som funderar på att börja jobba på vårt sätt som frisör?

Att det ungefär är samma sätt att jobba på som när du är egen men du slipper allt tråkigt pappersjobb.
Jag har aldrig ogillat att vara egen företagare men det här passar mig bättre.

WAU Visby - Linda

Möt Linda, tidigare hyrstol

Varför kom du i tankarna att sluta hyra stol och istället bli anställd på WAU?

Jag är som många andra frisörer mest kreativ och inte bäst på bokföring och ha hand om alla fakturor etc. Så för mig är den här anställningsformen oslagbar! Jag är fri att lägga upp mina dagar och mål, samtidigt som jag är med i ett magiskt team där vi alla hjälps åt och bollar idéer. I och med det egna ansvaret och självledarskapet så är vi ju något slags mellanting mellan egen och anställd, vilket passar mig perfekt!

Vad skulle du vilja säga till någon som hyr stol, som funderar på att börja jobba på vårt sätt som frisör?

Är du egen så vet du vilket ansvar som ligger på dig. Hos WAU slipper du stå med hyra på stol och kostnad för allt material. Sedan har vi ett fantastiskt samarbete mellan personalen och salongerna. Att få ny kunskap ihop och kunna bolla med varandra är otroligt givande och utvecklande! Vi har också ett fantastiskt samarbete med L’Oréal och får möjlighet att skräddarsy den utbildningsplan som du vill ha. Så om du är en driven frisör så är det WAU du ska jobba på!

Vill du bli en del av WAU?