Balayage

Skapa ditt drömhår hos WAU Concept

Vad är det för något?

Vad ska jag boka?
Jag vill ha en färg
Men kanske lite slingor
Båda?
Eller en sån där balajong, bayalash, layabage…??

Balayage är en teknik som först kom till genom att slinga på fri hand. Ordet härstammar från franskans ”balayer” som betyder borsta eller svepa. Nu mera finns det en uppsjö av olika metoder och tekniker för att skapa en balayage. Alltså inte bara frihandstekniker.

Skillnaden mellan balayage & ombre

Vi får inte heller glömma bort vår underbara ombre, som är storasyster till balayagen. Ombre betyder skugga/fade och har istället en mer tonad övergång än balayagen, men dom har också mycket gemensamt. Båda teknikerna är ett perfekt alternativ för dig som till exempel vill spara din egna färg i botten men ljusa upp längderna. Eller för dig som tycker om kontrasten av det mörka som ramar in ansiktet som sedan mynnar ut i en ljusare nyans. 

Både ombre och balayage gör sig perfekt tillsammans med nykomlingen money piece, som har tagit hårvärlden med storm under 2020. Du har garanterat sett denna heta 90-tals trend på Västerås/Fagerstas/Visbys gator och världen över. Money piece innebär att önskad del av luggpartiet ljusas upp till ett önskat ljushetsläge, skarp eller tonad. 

Till en början var balayagen menad att ljusa upp håret bara något steg, för att få en solkysst känsla, vilket den fortfarande kan göra. Men tekniker utvecklas snabbt i frisörvärlden och det finns många olika stilar som passar under titeln balayage, allt från naturliga looks till mer edgy. Vi älskar dom alla!

Boka din frisörtid

Vill du boka tid för Balayage/ombre så gör du det enkelt i vår internetbokning under Kreativ färg/slingor/balayage. Om du behöver tips och råd eller har funderingar så rekommenderar vi att boka en konsultation som blir kostnadsfri vid bokning av behandling.

Inspirationsbilder från WAU