Färg

Att skapa med färg är något vi älskar på WAU. Vi ser till att alltid vara uppdaterade med de senaste teknikerna och trenderna inom hårvärlden. Färgerna vi använder oss av är från L’oréal, som är i framkant både när det gäller kvalitet och skonsamhet.

INOA

INOA är vår permanenta ammoniakfria färg, som också täcker grått hår utan problem, även dom mesta svårfärgade! Vi skräddarsyr alltid färgerna efter utgångsläge och dina önskemål. Med INOA kan vi uppnå den där riktigt vibrerande klara koppartonen, eller en djup mockabrun, vi kan även ljusa upp ditt naturliga hår ca 3 steg på ett skonsamt sätt med denna färg. Ditt hår bevaras friskt och glansigt!

Dia Color

Denna fantastiska semi-permanenta färg är svår att inte älska! Vi använder den mycket på salongen när vi till exempel gör root shadows eller low lights i ett blont hår. Men även för att fräscha upp ett redan färgat hår. Det blir ett naturligt, glansigt resultat där utväxten blir diskret. Denna färg är ammoniakfri.

Dia Light

Denna demi-permanenta färg utmärker sig med sin makalösa glans när den lägger sig som ett filter på håret. Vi använder den oftast i samband med nyanseringar och färgkorrigeringar på ett ljust hår. Den är otroligt skonsam och är därför helt oslagbar när vi jobbar med hår som är skadade. Du kommer att uppleva ditt hår friskare och glansigare efter att det blivit behandlat med Dia light! Denna färg är ammoniakfri.

Inför färgbehandling

Kom gärna förberedd till din behandling! Vad kan du tänka dig, vad kan du inte tänka dig? Inspirationsbilder är alltid uppskattat, då förstår din frisör bättre hur du tänker och ni kan bolla idéer. Tvätta håret dagen innan om du har använt stylingprodukter som t.ex. torrschampo och hårspray i håret. Detta för att lägga grunden till ett optimalt resultat. Skriv gärna ner din färgningshistorik innan besöket (om den är lång), så det är lätt att ta fram och visa din frisör. Om vi vet vad ditt hår har varit med om så kan vi lättare skräddarsy färgbehandlingen för att uppnå bästa möjliga resultat.

Vägen till drömhåret

För att få till en färg som är optimal för just dig så krävs mer än otroliga färger. Våra frisörer har alla godkänd utbildning, gesällbrev och inte minst passion för det vi gör. Du kan boka en konsultation hos oss som blir kostnadsfri vid bokning av behandling. Vi ser fram emot att se dig skina i ditt nyfärgade hår!

Du måste ha fyllt 16 år för att utföra en färgbehandling hos oss, hud och hår är känsligare och kan ta skada. Det är även större risk att utveckla allergier om du utför färgbehandling i ung ålder.

Förberedande behandlingar

Är du klar med att vara blond och vill bli mörk? Eller tvärt om – Har du tröttnat på det mörka och vill bli blond? Då behöver vi med största sannolikhet göra en förbehandling på ditt hår som antingen innebär en avfärgning där vi tar bort pigment, eller en förpigmentering om vi vill skapa ett mörkare resultat.

Avfärgning

Avfärgning betyder att vi tar bort konstgjorda pigment innan vi utför den tänkta behandlingen, det kanske är ljusa slingor eller infärgning av en ljusare nyans. Detta gör att vi får ett jämnare utgångsläge och du kommer att känna dig mycket ljusare än om det endast hade gjort slingor. Avfärgning tar inte alltid bort alla konstgjorda pigment, och har du färgat håret hemma så blir denna behandling mycket mer avancerad. 

Förpigmentering

Förpigmentering Innebär att vi lägger till dom undertonerna som har blekts bort för att kunna uppnå den blonda nyansen som du har idag. En mörkbrun färg har t.ex. koppriga/röda undertoner medans en mörkblond endast har guldiga undertoner! Detta gör vi för att få en jämn och glansig färg i rätt ton och för att din färg ska hålla sig snygg längre!

Vägen till blond

På bilden ser ni Karens kund som har avfärgats och blekts från en svart boxcolor till en platinablond! Bildena är tagna efter varje behandling.