Slingor

Skapa ditt drömhår hos WAU Concept

Slingor för ditt hår

Slingor med blekning är en av våra vanligaste behandlingar för att ljusa upp håret. Det finns en mängd olika tekniker och namn för detta. Folieslingor, frihandsslingor, babylights, balayage m.fl. Vi använder oss av blekning och färg från L’Oréal som lyfter och nyanserar ditt hår för att uppnå ett glansigt och friskt resultat. Utifrån önskemål, utgångsläget på ditt hår, samt kvalitet väljer våra frisörer vilken teknik och blekningsprodukt som passar ditt hår bäst. 

Vårt mål är att du ska lämna salongen med en snygg färg men även bibehållen kvalitet på håret. Därför förespråkar vi att man ljusar upp håret i steg om man vill göra en stor förändring, beroende på utgångsläge och önskemål. 

Vi rekommenderar att göra en vårdande kur i samband med en behandling som ljusar upp håret, för att uppnå bästa hållbarhet och glans, samt för att boosta håret och tillsätta den keratin som bryts ner vid en uppljusning. 

I en sling/blekbehandling ingår alltid en färgkorrigerande nyansering efter dina önskemål.

Boka hel eller halv behandling

Vill du boka tid för slingor så gör du det enkelt i vår internetbokning under Kreativ färg/slingor/balayage. Behandlingen finns som både hel och halv. Hel innebär att all yta med hår på huvudet behandlas, oavsett om det är utväxt eller hela håret. Halv innebär 50% eller mindre av yta med hår på huvudet behandlas. Vill du t.ex. trolla bort utväxten i benan och nacken eller ha effektslingor, så bokas denna behandling. Om du vill färga håret och göra några enstaka paket med slingor i t.ex. lugg/bena så bokar du färg och skriver en notis till oss. Är du osäker, boka gärna en konsultation med din frisör, den blir kostnadsfri vid bokning av behandling. 

Du måste ha fyllt 16 år för att utföra en slingbehandling hos oss, hud och hår är känsligare och kan ta skada. Det är även större risk att utveckla allergier om du utför färgbehandling i ung ålder. Vid användning av tekniker där färg och blekningsprodukter ej nuddar skalpen, från 14 år med målsmans tillstånd.

Inför behandlingen

Kom gärna förberedd till din behandling! Vad kan du tänka dig, vad kan du inte tänka dig? Inspirationsbilder är alltid uppskattat, då förstår din frisör bättre hur du tänker och ni kan bolla idéer.

Tvätta håret dagen innan om du har använt mycket stylingprodukter som t.ex. torrschampo och hårspray i håret. Detta för att lägga grunden för ett optimalt resultat.

Skriv gärna ner din färgningshistorik innan besöket (om den är lång), så det är lätt att ta fram och visa din frisör. Om vi vet vad ditt hår har varit med om så kan vi lättare skräddarsy färgbehandlingen för att uppnå bästa möjliga resultat.