Allmänna villkor & reklamationer

I detta avsnitt hittar du information om våra boknings- och betalningsrutiner, avbokningspolicy, samt våra regler för reklamationer. Vår målsättning är att ge dig en tydlig översikt över vad du kan förvänta dig som kund hos oss och hur vi hanterar eventuella problem som kan uppstå.

Vi ber dig att ta dig tid att läsa igenom dessa villkor noggrant. Om du har några frågor eller behöver ytterligare information, tveka inte att kontakta oss. Vi är här för att hjälpa dig och strävar alltid efter att erbjuda den bästa tänkbara servicen.

Bokningsvillkor

Onlinebokning

För att underlätta för dig som kund och ge våra frisörer rätt förutsättningar att avsätta tillräckligt med tid har vi valt att använda oss av den digitala bokningstjänsten Voady. Där kan du som kund enkelt göra din bokning och få fram priset och tidsåtgången för din valda behandling. 

För att bokningen ska bli korrekt och för att du ska få rätt prisuppgifter är det viktigt att du som kund anger rätt uppgifter om ditt hår i din bokning, så som tjocklek och längd. Är du osäker på vad du ska fylla i eller hur du ska göra din bokning kan du alltid ringa till oss på salongen, så hjälper vi dig där. Dubbelkolla också så att du fyllt i rätt kontaktuppgifter, om vi av någon anledning skulle behöva komma i kontakt med dig inför eller efter ditt besök hos oss.

24 h avbokningspolicy 
Avbokning ska ske senast 24h timmar innan din bokade tid. Avbokningen ska ske direkt till salongen via telefon eller mail. Om du inte får svar från salongen är det viktigt att du skriftligen meddelar din avbokning via mail där du anger ditt namn, din bokningstid samt dina kontaktuppgifter. Det går inte att lämna ett meddelande på telefonsvararen. Vid avbokning senare än 24 timmar innan din bokade tid debiterar vi 100% av behandlingspriset eftersom det då innebär att vi inte kan boka in en annan kund vid detta tillfälle, och det innebär inkomstbortfall för salongen och personalen.
 
OB-tillägg

Vi frisörer har fler kvälls och helgtider för er som har svårt att komma ifrån jobbet. För att vi gör det lättare för er att komma på OB tider så har våra frisörer rätt att debitera OB-tidstillägg efter kl 18.00 på vardagar och under hela helgdagar. Våra priser ökar då med 15% efter kl.18.00 på vardagar och lördagar, och på söndagar med 20%. Låter det krångligt? Du behöver inte oroa dig för några överraskningar! Korrekt pris ser du när du bokar online. 

Vi hoppas du hittar en tid som passar dig! Gör du inte det så ring oss gärna, Vi är flexibla och kan ibland pussla ihop tider som inte syns på internetbokningen.

Priser

Våra priser baseras på hur lång tid behandlingen tar och hur mycket material som går åt. Vill du veta vad en behandling kostar hos oss så ber vi dig klicka dig vidare till bokningen och ange hur långt hår du har, hur tjockt det är och vad du vill göra. I vårt smidiga bokningssystem kommer då tillgängliga tider samt priser dyka upp på skärmen och du kan enkelt välja en tid som passar dig (ingen inloggning krävs). Lägg dina val i varukorgen och få priset direkt.

Konsultation

Konsultation frisörtjänst
Behöver du en uppgraderad look men vet inte vad du ska boka, eller vad du vill göra? Då rekommenderar vi dig att boka en konsultation! Under en konsultation bollar vi idéer och din frisör kommer med råd och tips om vad som kan passa dig och din hårtyp. Ta gärna med inspirationsbilder till denna bokning! 

En konsultation tar en kvart och blir kostnadsfri vid bokning av behandling hos samma frisör.

Konsultation Extensions
Planerar du att göra en förtjockning eller förlängning? På WAU hjälper vi dig skapa ditt drömhår! Innan vi kan boka en behandling med extensions krävs en konsultation där vi ser hur mycket hår, vilken längd och speciellt vilka färger vi behöver beställa från vår leverantör för att kunna ge dig den skräddarsydda behandlingen som extensions kräver.

Vi debiterar besöket för konsultationen och drar sedan av det från priset när behandlingen ska betalas. 

Reklamationer

Har du på något sätt blivit missnöjd med ditt hår?
Vad tråkigt! Vi gör alltid allt vi kan för att du ska känna dig nöjd, och det är viktigt för oss att du reklamerar till oss om någon miss har uppstått eller du inte känner dig helt nöjd.

Hur går det till?
Se till att det inte går för lång tid, reklamation på utfört jobb ska ske max en vecka efter utförd behandling. Vill du reklamera en extensionsbehandling så gör vi skillnad på utfört jobb eller reklamation av varan (håret), till oss kan du reklamera håret inom en månad efter inköp!

Hör av dig till den berörda salongen/frisören. I första hand vill vi att du ringer salongen, får du inget svar där mailar du oss på info@wauconcept.com. Tänk ut vad det är du vill reklamera med behandlingen innan du hör av dig till din frisör och kom ihåg att vi VILL hjälpa dig.

Ha redo: Namn, telefonnummer och dag du besökte salongen

Exempel på jobb som kan reklameras:
Resultatet avviker från vad du och din frisör har kommit överens om efter en tydlig konsultation. Det finns något avvikande i resultatet som inte är klädsamt (du kan t.ex. ha blivit klippt i en annan bena så att håret är längre på ena sidan eller liknande).

Exempel på jobb som ej kan reklameras: Du har utfört en behandling där frisören inte helt kan utse exakt hur resultatet kommer bli och din frisör har informerat dig om detta (t.ex. en avfärgning). Du har gett felaktig information om ditt hår vid konsultation (t.ex. inte berättat om att du tidigare färgat/blekt håret, men detta påverkar resultatet). Du tycker inte att frisyren/färgen passar dig men den är utförd på rätt sätt och efter dina önskemål.

För dig som fått en godkänd reklamation
Om din behandling godkänns som en reklamation så försöker vi att hitta en tid att återgärda detta så snabbt som möjligt hos samma frisör. Om din behandling inte godkänns som en reklamation så är du ändå jättevälkommen att boka en ny tid hos oss för att testa något annat eller att fortsätta din hårresa! Vi tror att alla problem som uppstått går att lösa, därför ger vi inga återbetalningar!

Betalning

Våra betalningsmetoder
På WAU kan du som kund välja mellan att betala med kort, swish eller Klarna-faktura. Vi tar emot American Express på samtliga salonger. Samtliga WAU-salonger är kontantfria.

Presentkort
Det går även bra att betala med presentkort utfärdade av WAU. Våra presentkort är giltiga 1 år från inköpsdatum. Borttappade presentkort återbetalas ej. Presentkort kan inte lösas in mot kontanter.