Om WAU Concept

Salongen har alltid varit mer än där vi fixar det yttre. Här får vi prata av oss, få egentid och slippa jobbiga grejer en stund. Vi på WAU tänker att fysiska möten blir ännu viktigare nu när så mycket digitaliseras. Att vi träffas som riktiga människor, att vi känner tillhörighet, att vi får vara oss själva. Vi vill jobba på ett ställe där du känner dig så happy att du hänger kvar efter att hår, naglar, fransar, skägg och brynen blivit fixade. Här finns tid och massor av idéer. Vi uppmuntrar dig att ta hand om dig på alla sätt. Du som tar hand om dig själv tar ju ofta hand om andra också. På WAU är det den känslan vi vill bejaka.

Om oss

Vi har samlat ihop våra väl valda kreatörer runt om i Sverige för att skapa WAU. Vi vill att känslan på salongen ska smitta av sig på ditt humör resten av dagen och att du ska lämna oss med en känsla av ny energi och välbehag samtidigt som du känner dig fantastisk i din nya eller uppfräschade look! Gemensamt för alla våra behandlare är skaparglädje, stor utvecklingslust och kreativitet samt målet att du som kund ska känna dig trygg och sedd hos oss. 

Vi arbetar med produkter som är i framkant när det gäller vård och kvalitet. Vi vill att du ska ha den bästa möjligheten att kunna ta hand om ditt hår hemma. Därför hittar du produkter från L’Oréal, Kerastase och Redken på alla våra salonger. Våra duktiga frisörer hjälper dig med vilken vård och styling du behöver till ditt hår. Vi har även fina accessoarer och inredningsdetaljer att köpa med sig hem från salongen. 

Det är enkelt att boka en tid hos oss. Vi använder oss av ett bokningssystem där du i olika steg ger oss information om vad du vill boka och vid hårrelaterade bokningar får vi en bild av längd och tjocklek på håret, vilket gör att vi kan ge dig en prisbild i sista steget av bokningen, där du även ser salongen eller den specifika behandlarens lediga tider. Det går självklart bra att ringa eller på annat sätt kontakta oss, om du är osäker på vad du ska boka. 

Vårt största mål är att du som kund ska må bra, men vi vill inte att det ska vara på bekostnad av det finaste vi har, miljön! Vi försöker alltid att hitta nya sätt att utvecklas inom detta område och gör allt vi kan för att göra både kund och planet glad. Till exempel så har vi olika kärl där vi sorterar ALLT. 

Vi ser fram emot att hjälpa dig med hår, fransar eller naglar samtidigt som du har en härlig stund på någon av våra salonger. Besök gärna våran blogg här på hemsidan för att få inspiration och djupdyka lite mer i vilka vi är, och vad vi står för. 

Våra produkter

L’Oréal, märket som är ledande inom skönhet och framförallt hår! För över 100 år sedan startade kemisten Eugéne Schueller upp L’Oréal som med hårt jobb och många timmar i labbet tog fram den första kommersiella hårfärgen som kom att bli starten för LÓréal. Hårfärgerna vi använder idag har självklart utvecklats ännu mer och vi är glada och stolta att få jobba med dom varje dag på våra WAU-salonger. 

På våra hyllor hittar ni även Kérastase och Redken, dessa exklusiva märken är även dom under L’Oréals tak. Vi har valt att jobba med just dessa märken för att kunna erbjuda er dom bästa möjliga produkterna för att sköta din vård och styling hemma! 

Kérastase inriktar sig på vård för ditt hår, och skapade dom första produkterna på marknaden som inte bara fick håret rent, utan också vårdade hår och hårbotten, detta var något helt nytt år 1964. Nu mera är vi allt mer medvetna, att vårda håret är som att borsta tänderna, en självklarhet! Vi känner oss stolta att kunna erbjuda dig dessa produkter att köpa med hem. 

Redken, märket som andas styling! Ända sedan start har målet varit att skapa effektiva produkter som håret även är skonsamma för hår och hårbotten. Märket har skapat produkter som är favoriter hos många, både hemma i badrumsskåpen och på modevisningar världen över. Men det gäller inte bara att ha bra produkter, det gäller att ha rätt produkter! Våra duktiga frisörer hjälper dig att välja ut vilken vård och styling du behöver till ditt hår.

WAU Concept växer fram

2012

WAU Jakobsbergsplatsen

År 2012 öppnar vi vår första salong på Jakobsbergsplatsen i Västerås. Då under namnet Salong Wauge.

2012

2018

WAU Notuddskajen

6 år senare öppnar vi vår andra salong på Notuddskajen i Västerås. Samma år väljer vi att byta namn från Salong Wauge till WAU Concept.

2018

2019

WAU Visby

År 2019 tar vi steget och tredje salong på Adelsgatan i Visby, Gotland. Här hjälper vi såväl öbor som besökare att fixa sitt hår och sina naglar.

2019

2019

WAU Fagersta

Strax efter att vi öppnat vår salong i Visby öppnar vi vår fjärde salong. Denna gång i centrala Fagersta.

2019

2022

WAU firar 10 år

För tio år sedan öppnade vi den första salongen på Jakobsbergsplatsen. Mycket har hänt sedan dess och nu har vi spännande planer på gång som vi snart hoppas kunna dela med oss av.

2022

2022

WAU Box x Steam Hotel

Den 7 maj 2022 öppnade vi vår Box på Steam Hotel i Västerås.

2022

2022

WAU Nyköping

Den 1 augusti 2022 öppnade vi vår sjätte salong i ordningen i Nyköping.

2022

2022

WAU Avesta

Den 1 september 2022 öppnade vi vår nya salong i Avesta. Det blev WAU Concepts sjunde salong.

2022

2023

WAU Falun

I december 2023 öppnar vi vår åttonde salong. Den här gången i charmiga Falun! 

2023

2024

WAU Karlstad

I början av 2024 öppnar vi vår nionde salong i Karlstad! 

2024

2024

WAU Örebro

Sommaren 2024 öppnar vi vår nya salong i Örebro. Det blir den 10:e salongsenheten i ordningen.

2024

Bilder från våra salonger