WAU

WAU

Olika hårtyper

I vårt genialiska bokningssystem klickar du enkelt i vilken hårtyp du har så att du får rätt tid och pris för din behandling! Men ibland är det ju inte så lätt att veta, är ditt hår tunt eller tjockt, kort eller medellångt? Därför skapar vi en liten guide här för att ge dig bättre koll för vad just du ska boka! Ditt pris har med både tiden att göra men även teknik och hur mycket material som används (till exempel färg). Därför är det viktigt för oss att få en bra bild om vilket hår du har om du bokar tid via vår hemsida.

Kort hår

Håret får inte täcka öronen, det ska vara kortklippt med sax eller maskin runt öron och i nacke. Håret uppepå huvudet får vara längre. Om du bokar en slingbehandling så slingas endast håret uppepå huvudet i detta fall!

Medellångt hår

Ditt hår når till hakan eller max till axlarna. Frisyrer som page, bob passar bra in i denna kategori.

Långt hår

Når ditt hår hitt nyckelbenen eller bröstet? Då räknas ditt hår som långt. Det är ju en fin gräns där, alla axlar är ju olika höjd, är du osäker? Boka hellre långt än medellångt. Eller ring/kom in och rådfråga med oss!

Extra långt hår

Alla Rapunzels där ute! Denna är för er! Också för alla ni som har hår som når under bröstet eller längre, i oändlighet!

Längden på håret är inte allt vi behöver bedöma för att kunna boka in en tid, ibland ännu viktigare och klurigare är tjockleken på ditt hår. Jag ska försöka ge er lite klarhet i detta med bilder och text!

Tunt hår

Ditt hår räknas som tunt om till exempel skalpen syns extra tydligt, dina hårstrån sitter glest, du som har långt hår och det lätt blir stripigt i längderna, så man nästan ser igenom det. dina hårstrån är ofta fintrådiga men även du med grövre strån kan ha tunt hår. Är du osäker, boka hellre normaltjockt hår.

Normaltjockt hår

Du som inte upplever ditt hår som varken tunt eller tjockt kan välja normaltjockt i våran bokning.

Tjockt hår

Har du fått höra av frisörer förr att du har tjockt/fylligt hår? Kanske brukar behandlingarna ofta dra över tiden eller att det bokas in extra tid? Då behöver vi förmodligen också ha mer tid. Upplever du ditt hår tungt och eventuellt brukar vilja tunna ur håret? Välj ”tjockt hår” i vår bokning.

Bildexempel på olika hårtyper

För att summera…

För att kunna ge dig bästa möjliga upplevelse hos oss så är det fördelaktigt att vi får rätt information om ditt hår innan du besöker oss för en behandling! Tycker du fortfarande att det verkar klurigt? Tveka då inte att höra av dig till någon av våra salonger i Västerås, Fagersta eller Visby! Vill du hellre boka tid för en konsultation så är du välkommen in till oss för att bolla idéer!

Konsultation går att boka via vår hemsida och blir kostnadsfri vid bokning av behandling.

Dela detta inlägg