WAU

WAU

Mästarbrev

I ett tidigare inlägg förklarade jag för er vad gesällbrevet innebär. I detta vill jag berätta om mästarbrevet!

Mästarbrevet får en frisör med gesällbrev söka när denne har jobbat i 10 000 timmar (ca 6år) Det är, precis som gesällbrev, ett bevis på yrkesskicklighet och ger ett förtroende hos kunder samt garanterar att arbetet som utförs är kvalitet. Mästarbrevet är det högsta beviset en frisör/salong kan ha, inte bara gällande yrkeskunnande, men också pålitlighet som hantverksföretagare. Till skillnad från gesällproverna så innefattar mästarbrevet inte utförande prov, utan är en utbildning inom ekonomi, juridik, marknadsföring, företagsutveckling och ledarskap som frisörerna gör på distans under en 9 veckorsperiod.

Förr i tiden så gick gesällerna på så kallade ”gesällvandringar” till olika mästare för att finslipa sina kunskaper och tillslut göra sitt mästarbrev för att kunna sätta en mästarstämpel på sitt arbete. Så är det ju inte längre, men efterfrågan på jobb med god kvalitet inom hantverksyrken är fortfarande hög och detta gör det mer lockande att kunna kalla sig gesäll och tillslut mästare.

På salongerna har några av våra frisörer tagit sitt mästarbrev, vilket vi är mycket stolta över! Du ser i vår bokning vilka som är gesäller och vilka som är mästare, även vilka som är trainees/lärling, som är vad man kallar sig innan man utfört ett godkänt gesällprov. I bokningen kan du även läsa en kort text om var och en av oss.

Vi vill få dig som kund att känna dig trygg hos oss, därför är det viktigt att våra frisörer har sina brev eller är på sin resa mot att bli gesäller/mästare.

Dela detta inlägg