WAU

WAU

Wau <3 Miljön

Det finns många faktorer i vårt yrke som frisörer som kan vara skadliga för det vikigaste vi har, miljön!

Vårt huvudmål på WAU är ju såklart att få dig som kund att känna dig trygg, nöjd, glad och belåten med ditt besök hos oss, och allt runt omkring. Men vi vill inte att det ska vara på bekostnad av något annat.

Visste du att vi på WAU aktivt jobbar för att eliminera dom största miljöbovarna som kan finnas på en salong? Allt från val av produkter till sorteringar där vi separerar farligt avfall som är oundvikligt när vi vill t.ex. färga ditt hår och uppnå dom bästa möjliga resultaten.

När jag (Lina) började jobba som frisör på WAU (som då hette salong Wauge) för ca 4 år sedan, så var min första tanke att salongen var väldigt varm och välkomnande. Det jag snabbt förstod var att miljön och sortering är en viktig del på salongen. Bakom shamponeringen hittar man behållare med metall, plast, kartong, en separat liten behållare för färgrester och en för permanentvätskor. Dessa olika behållare finns på alla våra salonger.

Jag kan skriva under på att det blir mycket sopor när man jobbar på salong, allt ifrån färgtuber till kartongerna dom ligger i, plasthandskar, folie, listan kan göras lång. Men det som jag aldrig hade varit med om innan var just detta, att det sorterades! Ingen salong jag jobbat på innan hade gjort det i denna utsträckning. Jag blev imponerad och positivt överraskad, samtidigt som jag kände att det är en självklarhet, jag gör ju det hemma!

Paul Mitchell

Att vi har valt att jobba med produkter som har miljön i fokus är heller ingen slump. Redan i början och vid skapandet av första produkterna var miljötänk en självklarhet för Paul Mitchell och Paul DeJoria som är grundarna för märket. Produkterna ska vara skonsamma mot miljön och inte ha testats på djur, detta gäller både den färdiga produkten men också råmaterialen som används. Därför säljs inte produkterna till länder som inte kan garantera noll tolerans mot djurförsök. Paul Mitchell donerar aktivt pengar till organisationer som arbetar med miljöfrågor, hälsa- och socialvård, utsatta barn m.fl. Så, förutom fantastiska produkter för både salongsbruk och hemmabruk är vi stolta över att vara en del av en bättre värld genom vårt val av produkter!

Som många säkert redan sett har vi också valt att avstå ifrån Black friday och konsumtionshets för att istället skänka ett antal klippningar till några utvalda personer som behöver pysslas om, som har det tufft ekonomiskt. Vi har verkligen fått så fin respons på detta av er kunder och följare, det glädjer oss att det glädjer er!

Dela detta inlägg