Malibu C

Ge ditt hår en välbehövlig rensning hos WAU Concept

Malibu C, vad är det för något?

Håret angrips av diverse olika tråkigheter som ibland kan gömma sig i våra rör och följa med ut i vattnet som vi tvättar håret med. Dessa tråkigheter är främst koppar, järn, kalk, magnesium och bakterielösande medel så som klorin. Malibu C hjälper oss att rensa bort dessa beläggningar som skadar håret. Alla hår, speciellt dom lite längre håren, behöver en rensning då och då. Malibu C rensar även bort rester av produkter som silverschampo och andra produktbeläggnigar som är svåra att få bort och ger en ojämn grund att färga på. 

Du som t.ex har hårt vatten, egen brunn eller badar mycket i klor måste rensa håret för att undvika missfärgning och skörhet i håret. För att vi ska uppnå optimalt resultat med färg så behöver din frisör veta om ditt hår utsatts för något av dessa beläggningar, då det kan vara skadligt för ditt hår att utföra vissa behandlingar med t.ex. metallbeläggningar i håret. Ingen av produkterna från Malibu C sliter på håret eller påverkar håret negativt!

WAU Add - rensning - Deep cleansing

Välj denna behandling som tillvalsbehandling i vår meny om du har en synlig missfärgning i håret, vet om att du har hårt duschvatten, har egen brunn, badar mycket i bassäng som använder sig av klorin eller annat bakterielösande medel, har beläggningar av silverschampo eller andra produkter som lämnat en missfärgning i håret eller gjort håret glanslöst och tungt. Stämmer en av dessa alternativ in på ditt hår så behöver vi göra en rensning innan färgning eller tillsammans med din klippning för ett välmående hår.

WAU Add - Rensning - Fast Clean

Denna behandling är för dig som har lättare påverkan på håret. Du kanske gjorde en deep cleansing förra salongsbesöket och köpte med dig Malibu C – hard water (schampo och balsam) hem för att underhålla. Eller varit några dagar i sommarstugan där det finns egen brunn. Denna behandling är inte lika djupgående och tar ca 15 minuter extra tid i schamponeringen. Fast clean bokas EJ för att få bort konstgjorda pigment från t.ex. färginpackningar och silverschampo.

Boka din frisörtid för en Malibu C rensning

Både deep cleans och fast clean går att boka som tillvalsbehandling till din färgning eller klippning. Dom finns att hitta under fliken ”Salongskur”

Responsen vi har fått av kunder som testat dessa behandlingar är fantastisk! Ett mjukare, luftigare och glansigare hår kan gömma sig under beläggningar. Om du är osäker på vilken behandling som passar dig, tveka inte att höra av dig till oss så hjälper vi dig.

Inspirationsbilder från WAU

Har du någon gång fått tipset att ha ketchup i håret när det blivit missfärgat grönt? Du kanske till och med testat det? Jag vill inte säga att det är fel i teorin, eller jo förresten, det är fel, om du inte råkar vara en varmkorv, då kan du fortsätta! Men varför du hört det tipset är för att ketchupen i sig är RÖD, vilket faktiskt neutraliserar färgen GRÖN. Produkten innehåller även ättika, vilket är en syra och kanske möjligtvis nöter lite på det gröna, men det kommer att komma tillbaka, tro mig.

Så vad gör din hårfärg grön/missfärgad?

Oftast så handlar det om rören där du tvättat ditt hår, eventuellt att du badat mycket i klor eller liknande ämnen som är bakterielösande. Gamla kopparrör missfärgar ditt hår och gör det tungt och utan lyster. Järn finns ofta i egna brunnar och lämnar håret med en orange ton, torkar ut och tynger ner.

Kalk och magnesium

Finns också mer av i vissa vatten, detta kan påverka ditt hår genom att bli väldigt torrt, tungt, tappad lyster och även göra ditt hår så skört att det kan gå av! Detta ser våra frisörer i Visby ofta, då vattnet på ön är generellt är hårdare.

Vi stöter då och då på dessa hår på salongen. Dom har alltid varit tricky eftersom man inte ska bleka på ett hår som har beläggningar av järn och koppar då det kan gå av. Vi får försiktigt rensa och försöka nyansera bort beläggningen innan vi kan göra något annat med håret.

Malibu C har bland annat en produkt som kallas Crystal Gel och den använder vi oss nu mera av på salongerna för att rensa ditt hår från mineraler och metaller i vattnet. Den har en formula baserad på antioxidanter och C-vitamin och balanserar även PH-värdet i ditt hår. Ditt hår är mjukt igen, har glans och utan missfärgningar! Ingen av produkterna från Malibu C sliter på håret eller påverkar håret negativt!

Hard Water Wellness är produkter för hemmabruk som du köper med dig hem efter salongbehandlingen. Detta för att effekten av behandlingen ska hålla längre eftersom produkterna hjälper till att hålla metaller och kalk borta från håret.

Berätta alltid för din frisör om du har problem med metaller i ditt duschvatten! Då måste en rensning göras innan din färgbehandling.

Du kan själv boka en rensning med Malibu C som tillvalsbehandling till din färgning eller klippning. Behandlingen tar ca 30-75 minuter beroende på hur utsatt ditt hår är.

På bilderna har Linda i Visby använt sig av Crystal Gel på denna kund