WAU

WAU

Malibu C

En fantastisk produkt som vi på WAU fattade tycke för så fort vi förstått oss på vad den gör. En produkt som rensar håret från diverse olika beläggningar som kan tänkas påverka ditt hår i vardagen. Göra ditt hår torrt, tungt, glanslöst och missfärgat. Malibu C hjälper oss att få den bästa grunden att jobba på!

Har du någon gång fått tipset att ha ketchup i håret när det blivit missfärgat grönt? Du kanske till och med testat det? Jag vill inte säga att det är fel i teorin, eller jo förresten, det är fel, om du inte råkar vara en varmkorv, då kan du fortsätta! Men varför du hört det tipset är för att ketchupen i sig är RÖD, vilket faktiskt neutraliserar färgen GRÖN. Produkten innehåller även ättika, vilket är en syra och kanske möjligtvis nöter lite på det gröna, men det kommer att komma tillbaka, tro mig.

Så vad gör din hårfärg grön/missfärgad?

Oftast så handlar det om rören där du tvättat ditt hår, eventuellt att du badat mycket i klor eller liknande ämnen som är bakterielösande. Gamla kopparrör missfärgar ditt hår och gör det tungt och utan lyster. Järn finns ofta i egna brunnar och lämnar håret med en orange ton, torkar ut och tynger ner.

Kalk och magnesium

Finns också mer av i vissa vatten, detta kan påverka ditt hår genom att bli väldigt torrt, tungt, tappad lyster och även göra ditt hår så skört att det kan gå av! Detta ser våra frisörer i Visby ofta, då vattnet på ön är generellt är hårdare.

Vi stöter då och då på dessa hår på salongen. Dom har alltid varit tricky eftersom man inte ska bleka på ett hår som har beläggningar av järn och koppar då det kan gå av. Vi får försiktigt rensa och försöka nyansera bort beläggningen innan vi kan göra något annat med håret.

Malibu C har bland annat en produkt som kallas Crystal Gel och den använder vi oss nu mera av på salongerna för att rensa ditt hår från mineraler och metaller i vattnet. Den har en formula baserad på antioxidanter och C-vitamin och balanserar även PH-värdet i ditt hår. Ditt hår är mjukt igen, har glans och utan missfärgningar! Ingen av produkterna från Malibu C sliter på håret eller påverkar håret negativt!

Hard Water Wellness är produkter för hemmabruk som du köper med dig hem efter salongbehandlingen. Detta för att effekten av behandlingen ska hålla längre eftersom produkterna hjälper till att hålla metaller och kalk borta från håret.

Berätta alltid för din frisör om du har problem med metaller i ditt duschvatten! Då måste en rensning göras innan din färgbehandling.

Du kan själv boka en rensning med Malibu C som tillvalsbehandling till din färgning eller klippning. Behandlingen tar ca 30-75 minuter beroende på hur utsatt ditt hår är.

På bilderna har Linda i Visby använt sig av Crystal Gel på denna kund

Dela detta inlägg