WAU

WAU

Redken

Märket som skapades för att ge världen grym styling, som även är skonsam mot hår och hårbotten. Utan att kompromissa med produktens förmåga att manipulera håret så skapar Redken produkter som både ger ett grymt resultat, samtidigt som det inte är på bekostnad av hårets och skalpens kvalitet.

Redken grundades av skådespelerskan Paula Kent och hennes frisör Jheri Redding år 1960. Detta var en tid då modet var volym, volym, volym! Håret lades på spolar med starka preparat som behövdes för att lyckas uppnå dessa tjusiga frisyrer, trodde man!! Tills Paula och Jheri började spåna på idéer om hur man kunde utveckla dåtidens styling till att nå nya höjder. Stylingprodukter som både gav effekt men var skonsam mot hår och skalp. Anledningen till denna idé var att Paula själv inte tålde alla dessa starka kemikalier eftersom hon själv hade väldigt känslig hud och skört hår. Hon tog alltså saken i egna händer och Redken lanserade sina produkter på marknaden med framgång!

Redken andas styling och är ansvarig för många favoriter, både hemma i badrumsskåpen, på modevisningar och andra modesammanhang världen över! Märket vill betona sin tuffa, rockiga, ungdomliga stil och gör det gärna i sin marknadsföring och på scen med modeller.

Vi har nu haft produkterna på våra salonger i några veckor och fått känna på dom, och såklart fått några nya favoriter! Första favoriten är:

Wax blast

Detta är en lätt vax i sprayformat som passar till en rad olika stylingar. Jag älskar att använda den tillsammans med Fashion waves som även den är en favorit. En spray som ger struktur och volym i håret samt skapar rörelse. När din önskade styling är klar så sprayas Wax blast på som en finishprodukt. Har du till exempel lockat håret så får du en mjuk och härlig stadga genom att spraya samtidigt som du kramar upp produkten i lockarna och sprayar ner oönskat friss. Det jag gillar mest med produkten är att den inte lämnar så mycket produktkänsla i håret men den gör sitt jobb! Funkar lika bra till lockarna som att rufsa till det korta håret.

Fashion waves

Tillbaka till Fashion waves, denna produkt är ju något som alla bör ha hemma, någon typ av texturprodukt är ett måste om man vill lyckas med sin styling, oavsett om du har en kortare frisyr, eller ett långt svall. Denna produkt kan hjälpa till med att skapa volym, framhäva rörelse och struktur i håret eller hjälpa till att få ett mindre flygigt, mer fylligare hår. Mångsidig produkt med andra ord. Jag älskar att använda den tillsammans med L’Oréals depolish, som är som en lätt stylingpaste. Dessa två, i handukstorkat hår, för att sedan föna i, det är magi! Framförallt till kortare frisyrer.

Quick dry 18

Redken har verkligen en hårspray för alla olika typer av hår och events, är du en person som vill ha en superhård spray? Torr spray? Blöt spray? Lätt spray? Det finns i sortimentet! Just denna spray berättar @hairbylouise är hennes absoluta favorit, den är verkligen perfekt till alla långa hår som tycker om att stylas med lockar. Du får en bra stadga och finishen blir absolut inte klibbig eller ger en övertagande produktkänsla. Den är lätt i håret och ger fin glans och luftighet, så att lockarna fortfarande kan röra på sig. Och för dig som tycker om att ha en hårdare spray som finishprodukt så är denna spray perfekt att använda medans du lockar det. Alltså att spraya på locken direkt efter så att den lättare håller formen, för att sedan borsta lockarna, avsluta sedan med Control addict 28 eller Triple take 32, om du gärna vill ha ett sista lager spray som blir som en top coat på stylingen.

Alla dessa produkter, och många fler, hittar du såklart på våra salonger i Västerås, Fagersta och Visby! Kom in till oss och berätta vad du har för stylingmål, så hjälper vi dig att välja ut dom perfekta produkterna för att uppnå detta!

Dela detta inlägg