WAU

WAU

It’s not magic, it’s hair care!

Hår, hud och naglar har alltid varit ett kvitto på hur insidan av kroppen mår, ibland försöker den signalera att något är fel, ibland är det bara sådär perfekt utan att vi riktigt vet varför. Hur vi tar hand om oss själva har stor inverkan på vårt hår. Allt ifrån kost, träning, hormoner, hur du får din vardag att gå ihop, sjukdomar och andra tillstånd m.m. har en stor inverkan på vår egna krona gjord på döda keratiniserade celler. Med rätt produkter kan vi manipulera och faktiskt i många fall transformera håret till ett mer hälsosamt tillstånd!

Under och efter ditt besök på salongen så har du garanterat fått rekommendationer på produkter din frisör valt ut till ditt hår. BRA! Det är nämligen vår skyldighet att se till att du får med dig rätt vård och styling hem. Vi har studerat hår länge och har stor kunskap om hur du på bästa sätt kan få ett välmående, lättskött hår hemma, även med sämre förutsättningar. Vi finns där för att hjälpa dig med det under hela din bokade tid, ta gärna tillvara på vår kunskap då vi gärna förklarar för dig hur du ska göra och med vilka produkter.

Vi kan omöjligt styra periodiskt håravfall på grund av t.ex. stress eller hormoner, vi kan inte heller styra väderomslag som gör att håret blir både torrt och fett på samma gång. MEN, vi kan ge dig rätt verktyg för att få bukt med vad det gör mot ditt hår. Förut gick man till sin frisör för att fixa sin frisyr, för att sedan få ett ”recept” utskrivet för att hämta hos ett apotek. Idag kan du få med dig det du behöver direkt på din salong, det är en service vi är glada över att den finns idag, eftersom det är en djungel där ute med olika produkter! Vi behöver se och känna på ditt hår, veta vad du upplever som problematiskt, vad du upplever som positivt, mål, samt veta historia om just ditt hår, för att kunna ge dig en perfekt produktmatch, ju mer vi vet desto lättare för oss att bedöma. Vad som funkar för din bästa väns hår kan vara rena mardrömmen för ditt hår, och vice versa.

Så snälla du, gå inte hem och tvätta ditt hår som du nyss betalat mycket pengar för att färga eller klippa, med ett schampo och balsam från närmsta matvarubutik, och använd inte ett torrschampo som infekterar håret likt ett matt uttorkande gift. Låt oss hjälpa dig, det är vårt jobb! Or don’t, det är upp till dig. Men säg inte sedan att vi inte varnade dig! Vi kommer aldrig att sluta kämpa för att övervinna dåliga hårdagar och för att skapa en värld av välmående hår.

För någon som aldrig har använt professionell hårvård förr och vill börja med det, så brukar jag alltid rekommendera att starta med ett passande schampo och balsam, eventuellt en inpackning om håret är längre. Och som styling, en produkt som ger önskad mängd textur och en produkt som ger vård och är värmeskyddande, och till sist en finishprodukt! hårspray, sprayxax, glans, vad vill du uppnå? Kom in till någon av våra salonger i Västerås, Fagersta och Visby, för att få hjälp med vilka produkter som passar till ditt hår just nu!

Dela detta inlägg