WAU

WAU

Kérastase – Soleil

Sommaren må vara kort, men skadorna på ditt hår kan bli bestående! Precis som vår hud så behöver håret skydd och eftervård efter en dag i solen, på stranden eller vid poolen. Även om vi kanske älskar hur håret bleks och saltvattnet tar fram den där texturen som har varit som bortblåst hela vintern, så påverkar detta håret mycket negativt. Summan av detta kan bli att vi spenderar vintern till att försöka läka och reparera detta torra, spröda elände. Du får ett flygigt hår som är glanslöst, och sedan börjar det om igen.

Tänk om jag kommer här och säger att jag har lösningen på detta till dig? I detta inlägg ska jag presentera denna fantastiska serie från Kérastase till dig, Soleil! Kérastase influeras en hel del av hudvård i skapandet av sina produkter, av den enkla anledningen att det faktiskt behöver liknande vård, detta gäller även hur vi tar hand om vårt hår på sommaren.

Använder du solskydd på kroppen för att inte bränna dig, få pigmentfläckar eller tappa hudens elasticitet? Då behöver du även produkter till ditt hår för att hindra åldrande av håret som visar sig som torrhet, sprödhet, färgförändringar m.m.

Precis som att du har en annan hudvårdsrutin på vintern än sommaren, så måste vi införa detta även till vårt älskade hår! Om inte annat så kanske du älskar det mer efter att du har gett det lite kärlek i sommar.

Det som samtliga produkterna i Soleil-serien har gemensamt är UV-filter. Filtret i produkterna absorberar UV-strålarna och hindar dom från att skada ditt hår.

E-vitamin är en antioxidant som är känd för att återställa, stärka, skydda och även här absorbera UV-strålning genom att neutralisera fria radikaler. Denna super-vitamin hittar du i schampo, inpackning och leave in crèmen, som alla tre även innehåller kokosvatten som tillför fukt och näring till ditt hår samtidigt som denna ingrediens har föryngrande egenskaper. Detta kommer du att märka i slutet av sommaren men även direkt efter en sommardag, om du använt någon av dessa produkter, eller alla, beroende på vad ditt hår behöver.

Bain Après

Schampot som skyddar både innan och efter en dag på stranden eller vid poolen. Det som är unikt med denna produkt är att den varsamt avlägsnar rester av klor, salt och sand, samtidigt som den intensivt vårdar håret med sina väl valda ingredienser som ni kan läsa om ovan. Alltså, en lätt djuprengörande produkt som även lämnar håret mjukt och glansigt samtidigt som den förbereder håret för allt vad det kan tänkas stöta på under en sommardag!

Masque Après

Denna produkt kommer ditt hår att älska! En inpackning som har allt ett solkysst hår behöver. Den slätar ut hårstrået och ger en jämn och glansig yta, den påverkar håret på djupet, inifrån och ut, och till sist försluter fjällskiktet medans även denna produkt förbereder håret på nästa dag med sina intensivt vårdande och skyddande ingredienser. Inpackningens utslätande egenskaper gör även att frissiga hår upplevs mindre frissiga, till och med när du vistas i högre luftfuktighet. För maximal effekt, ge produkten 5 minuter att verka i fuktigt hår.

Créme UV Sublime

Innan och/eller efter en dag i solen ska du använda denna enastående leave in créme. Om du ska välja en produkt ur denna serie så är det denna, den jobbar såklart bäst ihop med hela Soleilfamiljen men funkar även solo för den som ej vill förnya hela sin produkthylla. Ha i den innan, eftersom den skyddar håret från att skadas av yttre faktorer. Ha i den efter, för att den ger fantastisk glans och eftervård för ett sommarhår! Denna produkt trivs bäst i längder och toppar.

Huile Siréne

Vi får ej glömma av Soleilfamiljens enda stylingprodukt, som även den tillför skydd och vård för håret, samtidigt som den ger glans och en lätt textur! Denna skakar du väl och sprayar i fuktigt eller torrt hår, för att uppnå en strandig finish utan att ha badat i saltvatten. Babassuoljan som den innehåller gör dessutom håret mjukt och glansigt på samma gång, en must have i sommar, om ni frågar mig.

För att sammanfatta är detta en serie för gemene man, kvinna och ickebinär att använda sig av i sommar. Kom in till oss på någon av våra salonger i Västerås, Fagersta och Visby så hjälper vi dig att introducera någon eller några av dessa mumsiga nyheter i din hårrutin.

Dela detta inlägg