WAU

WAU

Mjäll och torr hårbotten

Har du varit med om att hudflagor likt strössel letat sig ner på axlarna någon gång? Då har du med all sannolikhet haft mjäll.Men all torr hud tyder inte på mjäll! Jag tänkte förklara skillnaden för dig här nedan.

Har du varit med om att hudflagor likt strössel letat sig ner på axlarna någon gång? Då har du med all sannolikhet haft mjäll.Men all torr hud tyder inte på mjäll! Jag tänkte förklara skillnaden för dig här nedan.

Vad är mjäll?

Du kanske har fått höra någon gång att mjäll är en slags hudsvamp, men detta är inte helt rätt!Däremot så uppkommer mjäll utav att huden reagerar på jästsvampen (som alla vuxna människor har på huden.) Vissa av oss är mer känsliga mot denna jästsvamp eller har mer av den helt enkelt. Så när huden byts ut och lossnar så sker detta i en snabbare takt hos personer som får mjäll! Hudflagorna kallas alltså endast för mjäll när dom syns tydligt.

Bain Antipelliculaire

Schampot för dig som har mjäll, denna produkt jobbar för att eliminera både torra och feta mjäll samt hindra dom från att komma tillbaka.Är du ber benägen att få mjäll? Då är detta ditt go to schampo!

Vad är torr hårbotten

Torr hårbotten kan bero på en rad olika saker, men nästan alla av oss har varit med om detta någon gång. I Sverige är det vanligare på vintern då luften är torrare. Du kan uppleva att hårbotten kliar och blir röd/gråaktig, även att hud lossar när du kliar, mer likt ett puder och inte i samma mängd som vid mjäll. Jag kommer att lista några faktorer som kan leda till uttorkad och problematisk hårbotten här nedan:

Starka hårprodukter (som ej är rekommenderade av din frisör.)

Dessa produkter är oftast köpta på matvarubutik eller i annan kosmetikhandel. Din frisör är även din hårläkare! Lyssna på vad hen rekommenderar för ditt hår och hårbotten!

Kost och livsstil

Rökning, alkohol, kaffe gör din hud och hår torrare och kan även påverka ditt hår genom att bli tunnare (speciellt stress och rökning). Att äta bra fetter som från t.ex. avokado, olivolja, smör, fet fisk till varje måltid kommer att ge dig mer lyster i både hud och hår! Även stress är ju känt för att inte vara den bästa skönhetsbehandlingen, om du inte kan stressa ner just nu, försök att ge din kropp det den behöver i form av bra mat och mindre alkohol/rökning t.ex. och unna dig dom produkter som din frisör tipsar om.

Tvätta rätt

Om du tvättar håret varje dag blir självklart både hud och hår mycket torrt, vilket ofta visar sig som att det blir fett. Försök att åtminstone tvätta varannan dag! Men kanske viktigast av allt är VAD du tvättar håret med. Din frisör vet vad ditt hår och hårbotten behöver och det finns INTE där du köper mat.Var NOGA med att skölja ut schampo och balsam så att det inte finns rester kvar som kan irritera hårbotten. Om du har extra känslig hårbotten så testa att löddra schampot i handen innan du applicerar det på skalpen.

Luften

Hur är luften på din arbetsplats och hemma? Om du vistas i torr och varm luft mycket så kan det resultera i torr och irriterad hud!

Solen

På sommaren är solen en riktig bov. Vi älskar den ju sååå mycket. Men vår stackars hud (och självklart hår) är inte lika imponerad. På skalpen har vi mycket känslig hud som lätt blir bränd om den blottas för solen. Det bästa sättet att skydda både skalp och hår är att skydda det helt, genom att använda huvudbonad som t.ex. hatt, keps, turban eller liknande. Om du vill känna vinden i håret så rekommenderar vi Kérastases solserie Soleil för alla sommarhår! Läs mer om den i ett tidigare inlägg.

Det finns fler anledningar till irriterad och fjällande hårbotten, t.ex. kan vissa sjukdomstillstånd och mediciner ge dessa symtom.Några av hudsjukdomarna som kan ge dessa besvär är:

Psoriasis
Atopiskt eksem
Sebboriskt eksem

Bain Riche Dermo-Calm

Denna produkt är helt fantastisk för din känsliga och torra hårbotten. Detta är verkligen en produkt som vi har fått såå mycket positiv respons för från kunder som köpt den. Det som gör den unik är att den även ger intensiv vård och fukt till dina torra längder.

Specifiqué serum potentialiste

Denna produkt är ett måste för alla som någon gång känt av klåda eller torrhet i botten! Den lämnar hårbotten med en fräsch och lugn känsla medans den bekämpar obalanser i hårbotten. Om du färgar eller bleker botten är denna produkt magisk att applicera för en läkande och lugnande effekt och även återfå balansen i hårbotten. Denna innehåller bland annat bifidus prebiotika-extrakt och antioxidant C-vitamin.

Jag hoppas att ni har fått någon klarhet i och med detta inlägg, alla produkter jag har tipsat om finns att hitta på alla våra salonger i Västerås, Fagersta, Visby, Nyköping och snaaart även Avesta! Välkomna in!

Vid frågor kan ni ringa någon av våra salonger Eller maila oss
Info@wauconcept.com

Dela detta inlägg