WAU

WAU

WAU + L’Oréal = hållbarhet

Att sammarbeta med märken som värdesätter miljön och vår framtid här på jorden är viktigt för oss på WAU, då vi gör allt vi kan för att jobba så hållbart som möjligt på alla våra salonger.

Att sammarbeta med märken som värdesätter miljön och vår framtid här på jorden är viktigt för oss på WAU, då vi gör allt vi kan för att jobba så hållbart som möjligt på alla våra salonger. Jag vill nästan påstå att alla av er hört talas om, och kanske till och med ägt en produkt från L’Oréal, märket som vi nu samarbetar med. Men vet ni vad detta stora företag gör för vår planet? Jag tänkte berätta lite om det i detta inlägg.

Jag hade faktiskt ingen aning innan vi började samarbeta med L’Oréal, att dom har bidragit på det sättet som dom har, och även att dom ständigt jobbar mot ytterligare förbättringar på det sättet som dom gör. Men det är nog en del av varför dom är så stora som dom är, är man stor så måste man vara snäll! Det är ju så otroligt viktigt.

”L’Oréals hållbara revolution går in i en ny era. De utmaningar som planeten står inför är enastående, och det är viktigt att påskynda våra ansträngningar för att bevara de planetära gränserna inom vilket mänskligheten kan fungera säkert och hållbart Vi gör det i vår egen affärsverksamhet och i vårt bidrag till samhället i stort. Vi vet att de största utmaningarna återstår att komma och L’Oréal kommer att förbli trogen sin ambition: att verka inom de planetära gränserna ”, citerat Jean-Paul Agon, ordförande och VD för L’Oréal.

L’Oréal har bland annat:

  • 2020 bidragit med hela 150 miljoner euro till brådskande sociala och miljömässiga frågor
  • L’Oréal är det enda företaget i världen som har uppnått ett A-poäng i alla tre CDP-rankningar – klimatskydd, vattenhantering, skogsbevarande – fyra år i rad.
  • Sedan 2005 minskat koldioxidutsläpp från sina anläggningar med 78%, vilket överskrider målet om 60% fram till 2020, samtidigt ökade produktionsvolymen med 37%
  • Startat en välgörenhetsfond för att stödja organisationer som arbetar för att bekämpa fattigdom, hjälpa kvinnor att uppnå social och professionell integration, tillhandahålla nödhjälp till flyktingar och funktionshindrade kvinnor, förebygga våld mot kvinnor och stödja offer.
  • I slutet av 2019 har L’Oréal hjälpt 90.635 personer från missgynnade samhällen att hitta sysselsättning genom programmen för solidariska inköp och inkludering.
  • 2025 kommer alla L’Oréals anläggningar ha uppnått koldioxidneutralitet genom förbättrad energieffektivitet och användning av 100% förnyelsebar energi
  • 2030 kommer 100% av plasten som används i L’Oréals produktförpackningar antingenfrån återvunnen eller biobaserade källor
  • 2030 kommer L’Oréal att ha reducerat det totala koldioxidutsläppet per produkt med 50%, jämfört med 2016 baslinje

Detta är några av anledningarna till att vi på WAU väljer att samarbeta med just detta fantastiska företag. Och självklart även för att produkterna håller hög klass och ligger i framkant när det gäller sin avancerade teknologi. När vi får all positiv feedback om produkterna från er kunder bekräftar det bara det vi redan vet ännu mer!

Tack för att ni handlar av oss och hjälper oss att driva ett företag som ständigt jobbar mot en mer hållbar framtid!

Dela detta inlägg