WAU

WAU

Hur påverkar vinter och kyla ditt hår?

När mörkret och dom låga temperaturerna smyger sig på så händer det något med oss i vårt avlånga land, jag pratar inte om att vi blir betydligt tröttare och helst bara vill ligga under en filt med en kopp te fram tills det är mars. Nej, vad händer med ditt hår egentligen? Och hur påverkas din hårbotten av kylan? Det ska jag förklara för er nedan!

Torr hårbotten och mjäll
Detta har jag skrivit om i ett tidigare inlägg, så vill ni ha en mer djupgående förklaring kring detta så rekommenderar jag att klicka er vidare dit!
Ingen har nog missat att både hud och hår blir torrare, speciellt när vädret skiftar och kroppen inte riktigt hänger med.
Känner du igen att det börjar fjälla/klia i hårbotten samtidigt som den känns fet och topparna glanslösa och frasiga? Inte det härligaste tillståndet. Men det händer oss alla mer eller mindre på vintern. Ungefär 90% av alla kunder jag har i stolen har torr eller irriterad hårbotten just nu, du är inte ensam!

Det är viktigt att vårda ditt hår året om, men extra viktigt när du själv upplever att det är problematiskt. Det är lite som med allt annat som har med kroppen att göra, du ska träna innan du får ont, du ska äta innan du blir hungrig och dricka innan du blir törstig. Du ska använda bra vård för hud och hår innan det blir problematiskt!
Om du under resterande del av året vårdar ditt hår och hårbotten så kommer du att märka en betydlig skillnad när kylan väl kommer!

Många använder märken från matvarubutiken som är extremt uttorkande för hår och hud, men dom rensar bort mjäll (och allt annat bra vi behöver för en god miljö i hårbotten)
Om du byter märke från ett sådant märke, till ett mer exklusivt märke, så kommer dina besvär att bli värre. Detta är för att våra salongsprodukter har en mer avancerad teknologi som jobbar för att återställa och på ett skonsamt sätt avlägsna mjäll eller torrhet. Ha tålamod!

Specifique Bain Anti-Pelliculaire Schampo, behandlar både torra och feta mjäll, rengör på djupet
Specifique Bain Riche Dermo-Calm Schampo, vårdar och lugnar hårbotten och ger fukt till ditt hår!

Varför blir håret statiskt/elektriskt?
Allt vi har runt omkring oss är gjort av atomer, och dessa är sammansatta av protoner, neutroner och elektroner. Det är elektronerna i denna fest som ställer till det, dom kan nämligen fly från sin atom och klänga sig fast på en annan atom (svinigt, I know), av detta uppstår en så kallad elektrisk laddning!

Eftersom ditt hår är uppbyggt på exakt detta sätt så skapas en elektrisk laddning när det kommer elektroner från till exempel din jacka, sjal eller borste och hälsar på och fäster sig i ditt hår, detta uppstår av friktion. Ditt hår får alltså extra elektroner i sig och reagerar genom att dina hårstrån avvisar varandra, precis som två lika laddade magneter.
Detta händer alltså året om, inte bara på vintern. MEN du kommer endast att märka av det om luften eller ditt hår är torrt, då fukten i luften tynger ner och motverkar att detta syns.
Schampo, balsam och inpackning med extra frukt under vintern är en bra början! för att ta bort den statiska elektriciteten när den uppstår rekommenderar jag en leave in produkt, till exempel en olja eller kräm. Och se till att inte tvätta ditt hår för ofta, detta torkar också ut och kan förvärra problemen.

Nutritive ger ditt hår massor av fukt, även i ett fintrådigt hår utan att tynga ner!
8H Magic night serum, intensiv vård och fukt till ditt hår i ett serum som du applicerar innan läggdags och du vaknar upp med ett och återfuktat och välmående svall!

Kika in till någon av våra salonger så vi kan hjälpa dig att hitta rätt produkter till ditt hår!

Dela detta inlägg