WAU

WAU

Hårtrender vår/sommar 2023

Solen börjar kika fram mer och mer frekvent och det för med sig liv och kreativitet, förnyelse och energi! Våren är inte riktigt här ännu, men jag tänkte i detta inlägg tipsa om några av dom hetaste trenderna just nu och inför våren, så att du kan ligga steget före till ditt kommande frisörbesök!

Vilka hårfärger kommer vi att se på stans gator i vår?

Honey blonde, caramel, och chestnut (det låter lite coolare på engelska det är därför) är några av nyanserna som kommer att pryda våra hår. Varma och neutrala toner har under en tid nästan helt tagit över efter en tid då nästan alla ville vara iskalla. Men nu verkar det blomstra mer än någonsin! Varma balayager och slingor som ser ut att vara uppljusade av solen med hårets naturliga underliggande pigment (röd, koppar och guld) är helt klart en av vårens största trender!

Varma toner i både ljust och mörkt

Lowlights och blockfärg är något vi kommer att få se mycket av. Lowlights, som är motsatsen till highlights, alltså djupet i en färg, kontrasten mot det ljusa! Blockfärg använder vi oss av för att få effekter i ett hår med ett större parti av en annan färg (typ som mörkare underhår) båda metoderna är toppen för att skapa djup och volym i ett hår! Vi säger hejdå till alla platinablonda hår i sommar!

En varient av blockfärg!

Stenfärgade nyanser i både varma och kalla toner kommer mer och mer! Mjuuuka, lena grå, sendré, creme, rosé. Ett perfekt alternativ för dig som inte är redo för varmvarm nyans i håret ännu är att testa på en kallvarm nyans som några av dessa!

Vilka klippningar trendar i vår?

Bixie och Mixie fortsätter att vara en av dom hetaste frisyrerna du kan ha även i vår! Bixie är en fusion av en pixie och en lång bob, där man får det korta upptill med en lugg, och en lite spretig nacke och en snygg siluett. Mixie kallar vi en mash up av en mullet och en pixie, alltså ännu lite längre hår i nacken.

Soft mullet kommer vi att se en hel del av, även fast den inte är en full blown mullet så ger den ändå en väldigt cool och intressant känsla när man ser den, i både kort och längre hår. Hett tips till er snaggisar som vill testa något nytt!

Hur ska vi styla håret?

Sidbenan tar plats igen! Vi säger hej så länge (och på återseende?) till mittbenan som varit med oss i många år nu. Ha den tillsammans med en snygg blow out eller en uppsatt frisyr, kort som långt hår är sidbenan helt rätt.

bakåtkammad lugg, japp, den är tillbaka! För vissa av er har den nog en speciell plats i hjärtat (som för mig själv) även om jag inte helt 100% har tagit den till mig igen, så kommer ni utan tvekan att se mig med bakåtkammad lugg i vår!

Dela detta inlägg