WAU

WAU

Skötselråd TapeExtensions

Tvätta håret

Tvätta håret ca 2-3 ggr i veckan, väntar du för länge mellan hårtvättarna så kan fästena glida och bli kladdiga av fett och svett som produceras i hårbotten. Tränar du mycket så ska du tvätta oftare.

Det är viktigt att du tvättar håret med schampo och balsam som innehåller mycket fukt, som din frisör rekommenderat vid isättning.

Det är viktigt att du tvättar håret noggrant, gnugga lite lätt på varje fäste och in i botten mellan fästena, i botten ska du endast tvätta med schampo, men i resterande delen av håret (ungefär från örat och ner) ska du applicera balsam/inpackning.

Du ska alltid föna håret efter att du tvättat det, viktigast är att fästena blir torra.

Eftervård

Du ska använda leave in produkter som din frisör har rekommenderat, viktigast är en kräm som ger mycket fukt och samtidigt innehåller värmeskydd, som du ska ha i innan du fönar håret.

Borsta håret

Du ska borsta håret varje dag, håll i fästena lite lätt med ena handen och borsta med den andra, för att motverka att håret tovar sig. Var försiktig så att du inte borstar på fästet.

Styling

Använd alltid värmeskydd vid föning eller användning av andra värmeverktyg.

Undvik produkter på fästena, detta kan göra att dom lossar och att kvaliteten försämras.

Var försiktig när du använder värmeverktyg vid fästet, fästet tål ej värme.

Ha inte högre värme på tången än vad som behövs, håret håller sig fint längre om du använder lagom värme. Med en kvalitetstång ska du inte behöva mer än 180°.

Använt inga mängder med produkter i längderna, håret håller sig finare utan. Den naturliga stadgan i håret gör att du inte behöver lika mycket hårspray.

Ha gärna i en hårolja som finishprodukt, detta ger fin glans och lyster till håret.

Sova

Gör en lös fläta eller samla håret i en lös tofs när du sover.

Du ska aldrig gå och lägga dig med blött hår.

Sol och bad

Håret mår såklart bäst av att undvika detta i den mån det går. Om du ska bada eller sola med håret, ha i inpackning eller rikligt med leave in produkt och gör en fläta!

Omsättning

Det får gå max 8 veckor innan omsättning. Första gången rekommenderar vi att du sätter om håret redan efter 6-7 veckor.

Dela detta inlägg