WAU

WAU

Vilken nyans är du?

Är det kanske dags att gå för en kopprig nyans i höst? Det finns ju så många fantastiska att välja mellan, vi har peach, strawberry, vibrant eller kanske en cowboy copper som är det hetaste i höst/vinter?

Visste du att det finns varma färger som är kalla, och kalla färger som är varma, krångligt va?? Det är sådant som du ibland inte kan förklara men som vi som frisörer har 100% koll på, med blotta ögat kan vi se om till exempel en kopprig eller röd färg har aningens violett i sig så att den då räknas som en varm/kall nyans.

Detta är såklart ännu krångligare att bestämma på endast en bild, eftersom att din färg ser olika ut i alla ljus, du kommer t.ex. oftast se varmare ut i ditt badrum än du gör utomhus, då utomhusljuset är kallt och lampan i badrummet ofta är varm eller neutral. Så vart bilden är tagen har väldigt stor betydelse hur pass varm eller kall din färg ser ut.

Här har vi ett exempel på en ”cowboy copper” det som gör färgen cowboy är att den har en brun grund, den platsar alltså mellan mörkhetsläge 7-5 ungefär (där 1 är svart och 10 är platinablond) och kräver att färgen har grundton i sig för att inte bli för vibrant! På bilden har färgen även slingor i en ljusare kopparton.

Här har vi en typsik varm/kall ton, den har övervägande rött i sig men även en tydlig ton av violett! Dom ljusaste partierna är en kall strawberrynyans!

Här ser vi en vibrant copper, ingen grundton här utan bara nyans! färgen upplevs ljusare och mer färgglad. Dessa toner måste läggas på ett ljust utgångsläge, är du inte blond så måste håret rensas innan färgning (WAU add – deep cleansing/fast cleans i vår add-meny under ”salongakurer”)

En sombre med två olika koppriga nyanser, en i botten som är en mörkare och varmare strawberry som sedan fadeas in i en ljusare strawberry och ut i en guldblond!

Dela detta inlägg