WAU

WAU

Åldersgränser

Vissa behandlingar passar sig inte att göra under en viss ålder av flera anledningar, därför har vi våra åldersgränser på WAU, läs om dom och vad du kan göra för att piffa upp ditt hår hemma om du inte har åldern inne riktigt ännu!

Färg som nuddar skalpen – 16 år, barnhud är extra känslig och du utvecklar lättare allergier, därför rekommenderar vi inte att färga håret innan du fyllt 16! Kunden måste även förstå att en färg som utförs på salong ska skötas om hemma och vad som krävs för det.

Istället: om du vill ha en färgförändring i håret så kan du testa att göra några flätor i håret där du flätar in extensions i önskad färg!

Slingor – 16 år, när vi slingar håret så nuddar inte blekningen eller färgen skalpen, detta gör att det inte är någon fara när det kommer till känslig hud eller allergier, så länge vi inte nyanserar in till skalpen. Kunden måste förstå att en färg/slingor som utförs på salong ska skötas om hemma och vad som krävs för det. Med målsmans tillstånd tar vi emot dig som är 14!

Istället: sätt i två slingor extensions fram vid ansiktet för att testa hur det känns med ett lite ljusare hår, enkelt att ta ut om du ångrar dig, inget slitage på håret och inte så kostsamt!

Permanent – 16 år, vi rekommenderar inte att utföra denna behandling på dig under 16 år, eftersom att barnhud är extra känslig och du lättare utvecklar allergier. Kunden måste även förstå att en permanentbehandling som utförs på salong ska skötas om hemma och vad som krävs för det.

Istället: Många hår har mer fall i sig än man tror, fråga din frisör om en klippning som kan framhäva din naturliga struktur i håret, jobba med produkter som definierar lockar och ger mycket stadga, krama upp en mousse i håret och föna med en diffuser! Om du vill ha mer lockar så be om tips av din frisör för att styla håret med värmeverktyg som plattång eller locktång och vilka produkter du ska använda för att få stylingen att hålla!

Extensions – 16 år, För dig som vill ha en förlängning eller förtjockning är rekommenderad ålder 16 år, i specifika fall och med målsmans tillstånd 14 år. Detta är endast för att det är en kostsam behandling som kräver mycket skötsel hemma. Vill du sätta in upp till fyra slingor så går det bra att göra med målsmans tillstånd även i lägre ålder, tapemetoden är skonsam mot både hår och hud, men kräver såklart en viss försiktighet och skötsel. Slingorna går lätt att ta ut på salongen när du har tröttnat.

Istället: Fråga din frisör om produkter som skapar volym i håret, det finns produkter och styling som kan få ditt hår att kännas och se fylligare ut!

Dela detta inlägg