WAU

WAU

Ge mig volym!

Cause no bad day started with amazing volume! I detta inlägg kommer jag att guida dig genom produkter och tillvägagångssätt för att kämpa emot tyngdlagen och skapa volym som håller!

Många satsar på att köpa bra vård till sitt hår men låter då stylingen falla mellan stolarna och köper något billigt från t.ex. matvarubutiken, nejnejnej!! Det är inte the way to go!

Hur din styling kommer att bli börjar redan i duschen, med vilket schampo/balsam/inpackning du väljer. Vill du satsa på mycket volym så rekommenderar jag Kérasases serier Densifique och Genesis. Densifique är framtagen för att ge volym, ökad fyllighet, mer struktur samtidigt som den återfuktar håret. Genesis är serien med produkter som stärker ditt hår, motverkar håravfall både från roten och toppen samtidigt som den ger en lätt känsla + en känsla av mer hår! Båda serierna är perfekta till fintrådiga, tunna hår, men även till ett grovt tjockt hår som vill ha volym och lätthet.

När vi kommer ut ut duschen så vill vi självklart ha i någon typ av leave in produkt som ger vård och värmeskydd! Här väljer du den vård som passar ditt hår bäst, kanske någon av Kérastases fantastiska oljor? eller en termique i din favoritserie! är ditt hår skadat kanske du använder L’Oréals Molecular leave in mask!

Du applicerar alltid vården först, sedan går vi på stylingen! Nu är det viktigt att du frågar din frisör vad som passar ditt hår och dina önskemål bäst, för det kan vara olika beroende på hur just ditt hår ser ut och hur du vill ha din styling! Här ger jag några exempel!

Jag älskar mousse! Jag tycker att den fluffiga formulan som den har när den kommer ut ur flaskan verkligen appliceras på håret! En favorit är Kérastases mousse från serien Densifique! Detta är en produkt som verkligen gör sitt jobb utan att ge mycket produktkänsla i håret. Den lämnar håret fylligt, luftigt, spänstigt och enhetligt och ger håret tillåtelse att röra sig. Denna är perfekt att föna in i håret, gärna med runborste/rundborstfön.

Vill du ha en produkt som det är drag i? ännu mer stadga och ännu mer volym? Då rekommenderar jag L’Oreal’s Tecni Art – Full volume extra mousse, Denna mousse kommer du att känna mer i håret, den blir hårdare och du får därför vara lite försiktig så att du inte överapplicerar, speciellt i ett fintrådigt hår!

Är du mer åt sprayhållet så finns det en hel del bra volymsprayer i vårt sortiment! vi har dels vår älskade saltvattenspray från noberu, som ger mycket stadga, perfekt till kortare frisyrer, eller en annan favorit, Redkens Volume boost som du sprayar i botten för att få kontroll och fyllighet! Alla volymprodukter brukar jag börja med att applicera i botten för att sedan massera ut lite i längderna, men inte för mycket!! Då kan håret bli svårare att jobba med.

Vill du öka hållbarheten på din volym ytterligare så finns det knep för det med. Efter att du har applicerat någon av dessa produkter i handdukstorkat hår, du har fönat håret upp och ned eller med borste, så låt håret svalna eller torka helt torrt efter att du rullat upp det på en spole, när håret får svalna i denna form så kommer det att hålla sig snyggt längre!

Ditt hår är helt torrt nu! Välj själv om du är nöjd med stylingen eller om du vill forma till topparna, men tänk på att om du utsätter botten för värme igen så finns det risk att volymen i botten lägger sig något! Med mer struktur i håret skapar vi en illusion om mer hår!

Vill du ha en ännu busigare look eller göra en quick fix inför kvällens AW? Say no more, jag hämtar torrschampot!! Allas vårat älskade torrschampo, som allt för ofta prioriteras bort och köps i dålig kvalitet för att det är billigt och ”funkar”. Men denna produkt spelar verkligen roll, det är en produkt som appliceras direkt i botten och som många flitigt använder. Av en budgetprodukt får du beläggningar både på hår och hårbotten som är svåra att tvätta bort, skadar håret och gör det torrt och livlöst, du får klåda i hårbotten och vi vet ju att en dålig miljö i hårbotten påverkar hårväxten, så i längden får du faktiskt bara dåliga saker ut av detta!

Vi har några riktigt fina torrshampon på våra hyllor, alla är väldigt olika i känslan för att passa olika typer av hår och önskemål! Vi har Kérastases som mest tar bort den feta känslan i håret, gör håret luftigt och fräscht! Redkens som skapar mer volym med även här lämnar håret med en fräsch känsla, sedan har vi Noberus som det också är drag i, här kan vi bygga mycket volym om vi vill! Noberus finns också i två olika färger, en för mörk och en för ljust hår!

Du kan avsluta med att tupera lite lätt i håret för att skapa ytterligare volym om så önskas, sedan avslutar du med en passande finishspray! Kom ihåg att om du sprayar för mycket och för tung spray så riskerar du att tynga ner håret, har du gjort lockar så puffa gärna upp dom medans du sprayar, för att sedan borsta ner dom om så önskas! Rådfråga med din frisör om vilken spray som passar ditt hår bäst!

Jag vill även slå ett slag för Redkens Root Tease, som är en finishspray som du sprayar i botten! En ny favorit hos mig (som har funnits länge) som älskar volym, den har tidigare bara stått där på hyllan men nu är den en must have! tupera håret och spraya sedan för att få en hållbar volym!

Dela detta inlägg