WAU

WAU

Rent hår längre!

Varför får vi fetare hårbotten på vintern? Kan jag påverka det på något sätt? Ja tänk, det kan du! Det ska vi reda ut här!

Precis som på övriga delen av kroppen så finns det vissa personer som är torrare, och vissa som har en oljigare hudtyp! Oljan produceras av kroppen som mycket annat, för att skydda oss, just därför får vi fetare (men även torrare) hår på vintern när den kalla torra luften kommer in över landet, och vi vill såklart som med många andra saker som kroppen producerar för att skydda oss, bli av med detta *suck*.

Men vi måste ju kunna påverka detta på ett sätt som inte påverkar kroppen negativt? Ja, helt rätt, det finns sätt som gör att du kan få en ren känsla i håret längre utan att tvätta ihjäl dig där hemma!

Vi kommer alltid tillbaka till duschen, vad du använder för shampo/balsam. Har du problem med fet hårbotten så har Kérastase skapat Specifique Davalent till dig! Serien består av ett schampo och en rengörande lerbehandling, dom båda rengör håret på djupet samtidigt som den ger näring och stärker hårfibern, den reglerar talgcykeln och kommer att ge dig en renare känsla i håret efter tvätt! Trots att denna serie är djuprengörande så lämnar den inte håret sådär torrt och gnissligt som vissa djuprengörande podukter kan göra. Avsluta med ett balsam som passar ditt hår!

Många känner säkert redan till att hår (och hud) blir torrare och hårbotten där med fetare, av att du tvättar håret ofta, om vi förutsätter att du har ett bra schampo hemma så beror detta inte på dina produkter, utan på att du utsätter hud och hår för vatten! Vatten är en liten bov, för det torkar ut både hud och hår (speciellt om du gillar att duscha varmt) och har ett högre PH-värde än vad vi vill ha. Försök att duscha lite mer sällan och med ljummet vatten!

Massera din hårbotten! Tvätta håret två eller tre gånger med schampo! STOP, stop, stop, hafsa inte bara igenom det nu, utan ge dig själv en skalpmassage, glöm inte bakhuvudet och nacken!

När du kommer ut ur duschen så kommer vi nästan till det viktigaste momentet för att du ska få en ren känsla länge! Torka håret! Ju längre tid din hårbotten är fuktig, desto snabbare kommer ditt hår att kännas smutsigt igen. Skalpen producerar nämligen talg för att skydda sig från vattnet, när hår och hårbotten är fuktigt så drar det dessutom till sig mer smuts än när det är torrt. Så ja, det är bara att ta upp fönen och börja föna! Men föna gärna på medelvärme och med värmeskydd i såklart.

Något som många av oss utsätter håret för varje dag är hårborsten! Men hur ofta rengör vi den? detta har såklart en betydande del i hur länge ditt hår kommer att kännas rent. Här samlas både det ena och det andra, talg, hudavlagringar, produktrester, damm, ja du fattar! Rengör dina hårborstar minst en gång i veckan!

När bytte du senast dina örngott? Här samlas det sjävklart också diverse från ditt hår och hud! Örngott bör bytas minst en gång i veckan, dom blir smutsigare än vad vi gärna tror, speciellt när vi inte tvättar håret varje dag. Tips! Om du inte vill byta alla sängkläder så ofta, byt endast örngotten!

Jag lovar att du inte kommer att bli besviken när du testat denna rutin, thank me later.

Dela detta inlägg