WAU

WAU

Hjälp! Jag har frisörskräck!

Många av oss har någon gång känt en obehagskänsla av att gå till frisören, skräcken att inte bli förstådd eller att man klipper för mycket eller för lite, tycker min frisör att jag är tråkig om jag inte pratar? Har jag bokat rätt behandling? varför delar hon in mitt hår i en annan bena, GAAH, och så resulterar det i att tiden avbokas istället.

Det är inte så konstigt att många av oss någon gång har haft en skräck av att besöka frisörsalongen, vi minns som barn när den där luggen bara blev tjockare och tjockare, eller när det blev helt fel för att du inte visste hur du skulle förklara, eller den gången när du betalade 200kr i handen och kom ut som en golvmopp, rysningar? Jaa, jag vet, jag har också varit där!

I detta inlägg ska jag försöka lugna lite av den oron som kan komma när du har bokat en tid!

Vad behöver JAG tänka på inför ett frisörbesök?
Exakt detta finns nedskrivet om du scrollar längst ner på din valda salongs sida här på hemsidan! Det står en text om hur du bokar rätt tid, om du bör tvätta håret innan besöket, vikten av att komma i tid, konsultation och lite andra bra saker att tänka på under besöket hos din frisör! Du kommer att vara fullt förberedd när det är dags!
Något som underlättar för både dig och din frisör är att komma några minuter innan din bokade tid, du hinner hänga av dig jackan i lugn och ro, känna in rummet, kanske ta en kaffe eller clean drink!

Vad är DU rädd för?
Skäms inte att berätta för din frisör att du känner dig obekväm eller rädd! Vad som gör att just du är rädd att gå till frisören är individuellt, din frisör kan lättare lugna dig eller anpassa så att det känns bättre för dig!

Tänk om det blir fel?
Tydlighet är A och O i konsultationsdelen, vill du vara säker på att det blir så likt din bild i huvudet som möjligt gör du med fördel lite förarbete! Även om det sällan blir exakt som på en bild så är bilder ett utmärkt sätt att visa din frisör exakt hur du tänker att du vill ha ditt hår, sedan kan ni bolla och diskutera där ifrån! researcha lite på olika appar och sidor för att få inspiration, vill du ha som på bilden men inte lika kort lugg? Glöm inte att säga det, skriv upp saker som du tänkt på om du har lätt att glömma!

Måste man prata?
Man måste absolut inte prata! Om du är obekväm med att signalera själv att du vill vara tyst eller rent av bara rädd att hamna i ett ”fint väder-snack” så har vi den supersmarta knappen i vår bokning tyst behandling! Jag lovar, din frisör tycker inte att det är tråkigt att utföra sitt jobb i tystnad, det kan som omväxling faktiskt vara mycket skönt för oss också att vara tyst emellanåt. Självklart så utför vi ändå konsultation och pratar om väsentliga saker som rör ditt hår!

Det blev ändå inte som jag har tänkt mig
Om det ändå inte blivit helt som du har tänkt dig så är det en stor fördel att du säger detta direkt (om det är något du upptäcker direkt såklart), ofta går det att justera med små medel.
Säg annars till snarast möjligt! Och viktigast av allt, säg till över huvud taget, vi finns här för att hjälpa!

Förutom att du nu är extra förberedd inför ditt besök hos oss så har vi handplockat våra fantastiska frisörer som sitter på en enorm kunskap, är drivna, service minded utan att tappa det personliga för att du ska kunna känna dig helt lugn hos oss. Läs på lite om var och en av våra frisörer på din närmaste WAU-salong för att lättare få en inblick om vem du ska träffa! du hittar texter både här på bloggen och under var och en av salongssidorna.

Välkommen till oss på WAU<3
Du är i trygga händer!

Dela detta inlägg