WAU

WAU

Hur ofta ska jag komma till WAU?

Vi älskar att ha dig på salongen!! Det finns såklart inget som är rätt eller fel, vill du komma en gång i veckan eller en gång om året, det är helt upp till dig! När du vill boka en ny tid så räknar vi frisörer nästan alltid i veckor, här kan du läsa om några rekommendationer beroende på vad för frisyr eller färg du har!

Klippning långt hår – 8-12 veckor, långt hår räknas från axlarna och ner, oftast blir inte en lång frisyr ur form lika fort som en kort, men efter 8-12 veckor så måste den klippas dels för att hålla sin form men också för att få bort dom slitna topparna.

Klippning kort hår – 4-8 veckor, kort hår bör klippas oftare än ett långt om du vill hålla formen, efter 8 veckor kan det vara svårt att tyda vilken frisyr det är du faktiskt har. Om du har en frisyr som är delvis maskinklippt så rekommenderar vi att komma på en ”touch up” max tre veckor efter din klippning.

Utväxtfärg – 4-8 veckor, det är individuellt hur länge man orkar hålla ut här, men efter 8 veckor är utväxten så pass lång att det i vissa fall krävs en annan teknik, samt mer produkt (färg), en extra kostnad tillkommer då, i snitt så kommer våra utväxtkunder tillbaka efter 6-7 veckor.

Helblekning – 6-8 veckor, här vill vi varken ha för kort eller för lång utväxt, är den för kort så är det svårt att skydda det tidigare blekta håret, och är den för lång så krävs en annan mer tidskrävande teknik för att få ett jämt och fint resultat.

slingor – 6v – 6mån, det har ju såklart att göra med hur mycket slingor du vill ha också, ju tightare slingor desto skarpare utväxt. Ett tips är att boka slingor utväxt halv varannan gång, då slingas endast utväxten som syns, t.ex. över kronlinjen och i nacken/ansatserna.

balayage – 8v – 6mån, Balayagen är ju känd för just sin mjuka övergång, där det nästan inte blir någon störig utväxt alls, här är det perfekt att boka balayage utväxt halv för att fräscha till efter x antal veckor eller månader, men om du kommer mer sällan än 3 månader behöver ibland balayage hel bokas.

Permanent – 4-6månader, Vill du fylla på utväxten med permanent så bör du vänta minst 4 månader för att få ett fint resultat med spänstiga lockar, eftersom det är svårt att undvika att behandla det tidigare behandlade håret igen och det riskerar att bli överpreparerat.

Dela detta inlägg