WAU

WAU

Hyaluronsyra i håret?

Hudvård som hårvård? Nja, du kanske inte riktigt ska använda din ansiktsmask i håret, men det är faktiskt så, att hår och hud har liknande byggstenar och behov, därför kan du hitta allt från Kollagen till hyaluronsyra i produkterna hos oss!

Håret är uppbyggt på ett protein som kallas keratin, denna byggsten hittar vi även i vår hud och våra naglar, alla tre är alltså döda keratiniserade celler!

Inte så konstigt alltså, att dom är i behov av samma vård! Kérastase är ledande inom vård, det forskas konstant kring detta och skapas serier med produkter för varje hårtyp. Jag ska berätta om några ingredienser som är toppen för både huden och håret!

Hyaluronsyra
Denna ingrediens binder fukt och fyller ut håligheter i hud och hår! Lämnar hår och hud med ett otroligt glansigt resultat, återfuktat och med en fylligare känsla! Denna superingrediens hittar du bland annat i Blond Absolu – Kérastase

Detta serum har en hög koncentration av hyaluronsyra och är till för både hår och skalp

Kollagen
Stärker hud och hår! Hindrar håret från att brytas av och gör huden kring stråna mer flexibel för att håret ska växa ut och må bra, från rot till topp!

Genesis serum från Kérastase Jobbar för att bevara kollagenet i hud och hår, motverkar håravfall från både rot och topp

Mjölksyra (AHA-syra)
Denna syra exfolierar översta lagret på hud och hår försiktigt, jämnar ut ytan på hud och hår, ger fasthet och förbättrar fukthalten!

Serien Chroma Absolu innehåller AHA-syra, Serum chroma thermique är en av produkterna som innehåller mest AHA.

Vitamin E
Har en läkande effekt samtidigt som den ger intensiv vård och fukt till hud och hår! Passar ett hår som har färgat eller blekts, då den både fyller ut skador i strukturen samtidigt som den ger glans. Denna vitamin är fantastisk och därför kan du hitta den lite här och var i Kérasases produkter.

bland annat finns den i serien Chronoligiste, du kan även hitta den i stylingprodukten Fresh affair dry shampoo


Dela detta inlägg