WAU

WAU

Permanenta lockar till sommaren?

Ingen dum idé! Men passar det vem som helst och vad ska jag tänka på när jag gjort min permanent? I’m glad you asked, Jag förklarar allt i detta inlägg!

till våren/sommaren så märker vi en ökning av permanentbehandlingar på salongerna! Hur snyggt är det inte att komma upp från badet och låta lockarna soltorka, perfekta sommarfrillan!

Vilka hår kan inte permanentas?
Denna behandling är den som ger mest varierat resultat, dom flesta naturliga hår kan permanentas, men vi vill betona att resultatet kanske inte blir som i ditt huvud!
Har du ett lång hår så är detta svårare att få lockigt, speciellt om det också är fintrådigt och mjukt (skandinaviskt hår) på ett sådant hår kan vi ej få till stora lockar, oftast blir det lite mer som beachwaves.
Är ditt hår väldigt långt så rekommenderar vi ej att göra någon permanent, då det är svårt att garantera att resultatet blir bra.
Om ditt hår är blekt eller slitet/överpreparerat så rekommenderar vi inte heller denna behandling, då det ej blir snyggt.

Lockarna som permanentas kan likna sig med hur just DITT hår skulle bete sig om det var självlockigt, alltså, har du dålig stadga i ditt hår, då håller sig lockarna sämre och du behöver stylingprodukter med mer stadga i, dom kommer att vara som snyggast efter dusch och styling, men lägga sig om du t.ex. använder keps, tofs eller sover på dom. Har du ett grovt hår så håller sig lockarna snygga längre och är enklare att styla.
Men lugn, din frisör kommer att ge dig alla tips och trix för att du ska få till dina lockar hemma!

såhär kan permanetade lockar se ut i ett längre hår

Större lockar håller sämre, mindre lockar får mer bounce! Om du vill ha resultatet av stora lockar så rekommenderar vi oftast ej permanent, detta kan funka bra i ett kort hår för att få volym, men kommer inte att göra sig bra i ett längre hår. Små lockar håller sig bounciga längre och är lättare att styla fram!

Vård och styling
Det är väldigt viktigt att du får med dig rätt produkter hem efter din behandling! Ett permanentat hår är i stort behov av fukt för att lockarna ska kunna hålla sig snygga, schampo, balsam och leave in produkter är A & O för att ditt resultat ska bli amazing! Du kan även behöva någon produkt som ökar hållbarheten och håller samman lockarna, stylingprodukter som t.ex. en mousse eller gele, detta är extra viktigt om du har ett mjukt och fintrådigt hår.

Vår mest bokade permanentbehandling är vår minipermanent, där du endast permanentar en del av håret, det passar perfekt för ett kort hår där endast håret ovanpå huvudet ska behandlas.

Större lockar i ett kortare hår

Boka alltid en konsultation innan en permanentbehandling, för att ta reda på vilka lockar som är möjligt för ditt hår, och om det är en behandling som skulle passa ditt hår!

Dela detta inlägg