WAU

WAU

Skydda ditt hår i solen: Din ultimata guide

Sommaren är äntligen här och med den kommer soliga dagar på stranden, vid poolen, eller ute på äventyr. Medan vi alla älskar att njuta av solens strålar, kan de vara ganska skadliga för vårt hår. UV-strålning, saltvatten och klor kan torka ut håret, göra det sprött och orsaka färgblekning. Men oroa dig inte! Med rätt produkter och lite extra omsorg kan du skydda ditt hår och hålla det vackert hela sommaren. I den här guiden ska vi gå igenom hur du bäst skyddar ditt hår i solen.

1. Förberedelse är nyckeln

Innan du ens sätter foten utomhus, är det viktigt att förbereda ditt hår för att stå emot solens skadliga effekter. Använd ett schampo som är speciellt framtaget för att rengöra och återfukta håret efter exponering för solen, saltvatten och klor. Det bör avlägsna rester av solskyddsmedel, sand och salt, och ge håret en mjuk och silkeslen känsla.

Användning:

 • Applicera en liten mängd i vått hår.
 • Massera in i hårbotten och längderna.
 • Skölj noggrant och upprepa om nödvändigt.

2. Fukt och näring

Sol, salt och klor kan torka ut ditt hår, så det är viktigt att hålla det väl återfuktat. Använd en intensiv återfuktande mask som återställer hårets fuktbalans och reparerar skador orsakade av solens strålar. Den gör håret mjukt, glansigt och lätt att reda ut.

Användning:

 • Efter schamponering, applicera en generös mängd mask i längder och toppar.
 • Låt verka i 5-10 minuter.
 • Skölj noggrant.

3. Skydda medan du njuter av solen

Under dagen, när du är ute i solen, är det viktigt att skydda ditt hår kontinuerligt. Använd en skyddande spray som skyddar håret från UV-strålar samtidigt som den ger en lätt textur och naturlig glans. Leta efter en spray som innehåller oljor för att ge näring och fukt utan att tynga ner håret.

Användning:

 • Skaka flaskan väl om det är en tvåfasig spray.
 • Se till att spraya jämnt över torrt eller fuktigt hår innan du går ut i solen.
 • Återapplicera vid behov, särskilt efter bad.

4. Efter-sol behandling

Efter en dag i solen är det viktigt att ge ditt hår lite extra kärlek och vård. Ett lätt serum som återfuktar och lugnar håret efter solens exponering är idealiskt. Det hjälper till att reparera solskador och återställer hårets naturliga glans.

Användning:

 • Applicera ett par droppar i handdukstorkat eller torrt hår.
 • Fokusera på längder och toppar.
 • Styla som vanligt eller låt håret lufttorka.

5. Extra tips för att skydda ditt hår i solen

 • Använd hatt eller scarf: En hatt eller scarf skyddar ditt hår och din hårbotten från direkt solljus.
 • Skölj håret: Skölj håret med rent vatten efter att du badat i saltvatten eller klor för att minska skadliga effekter.
 • Undvik onödig värmestyling: Försök att undvika värmestyling under sommaren. Låt håret lufttorka och njut av en mer naturlig look.

Att skydda ditt hår i solen behöver inte vara komplicerat. Med rätt produkter och lite extra omsorg kan du enkelt hålla ditt hår hälsosamt, glänsande och välmående hela sommaren. Hos oss på WAU hittar du alla produkter du behöver för att våra ditt hår under och efter solens exponering. Besök någon av våra salonger och låt våra frisörer guida dig till de bästa produkterna för just ditt hår! Och du, visst vet du om att vi erbjuder samma förmånliga priser på våra produkter som du hittar online?

Dela detta inlägg