WAU

WAU

Hey blondie!

Alla blondies tittar hit nuuu! för här ska jag nämligen förklara för er hur ni håller er blonda nyans snygg hemma mellan färgningarna.

Att vara slingad/färgad/blekt blond är en livsstil, för att hålla färgen snygg och håret välmående så krävs det lite pyssel och rätt produkter. Du vill hålla nyansen fin, men du vill såklart samtidigt ge ditt hår den näring och fukt det behöver och som är så otroooligt viktigt för ett uppljusat hår.

Kérastase har skapat produktserien Blond Absolu till alla uppljusade hår, här kan du hitta många produkter som är fantastiska till ditt blonda hår!

I duschen

Du bör ha två schampon i duschen, ja du hörde rätt! Vi vill ha ett schampo som ger fukt och näring till håret, t.ex. Bain Lumiére i serien Blond Absolu, den innehåller bland annat hyaluronsyra som inte bara ger intensiv fukt utan också lämnar håret glansigt och med en fylligare känsla.

Bain Lumiére är även lätt djuprengörande vilket är viktigt för ett uppljusat hår! Ett blont hår har extra lätt att dra åt sig föroreningar ifrån både vatten och luften, samt överanvändning av produkter med pigment i sig som t.ex. ett silverschampo.

Bain Ultra Violet Shampoo är det andra schampot som du bör ha hemma om du vill hålla din ton kall till neutral! Det som är speciellt med detta silverschampo är att det innehåller väldigt mycket vård, vilket är ovanligt för ett pigmenterat schampo. Varva gärna mellan dessa två schampon!

Efter schampo vill vi såklart ha ett balsam eller en inpackning dels för att sluta igen fjällskiktet på håret men också för att även här ge vård, vi vill ha ett balsam som reder ut och ger mycket glans! Där har vi Cicaflash som är lite av en hybrid mellan ett balsam och en inpackning, den ger otrolig glans och stärker håret för att motverka slitage och yttre påverkan.

Det finns två olika inpackningar i Blond Absolu, den enda är pigmenterad och den andra inte, vill du ha en riktigt kall blond ton så rekommenderar jag Masque Ultra-Violet, detta är hands down den bästa produkten till ett kallt blont hår som ska gå åt det kalla! Den ger både intensiv vård men också en riktigt snygg och jämn kall, blond färg som inte slår över och blir lila.

Efter duschen

Vi vill såklart ha en någon leave in créme eller olja. Kérastases håroljor är verkligen favoriter! Här har vi en produkt som både vårdar på djupet och även utanpå strået, den känns lätt i håret och tynger inte ner, därför passar den även fintrådiga hår. Det fantastiska med den är att den också skyddar håret vid användning av värmeverktyg!

Skydda håret

Ditt blonda hårs värsta mardröm är vatten som innehåller metaller eller rengörande ämnen så som t.ex. klorin! Om ditt hår utsätts för detta upprepade gånger så finns det en stor risk för att ditt hår kommer att missfärgas och bli väldigt torrt och sprött. Du kan märka att ditt hår blir matt, skiftar i en grön eller kopprig nyans och att håret upplevs mörkare. Om detta har inträffat så måste du boka en rensning till ditt kommande frisörbesök, bokar du via voady så hittar du denna tilläggsbehandling under salongskur, efter att du valt din primära behandling. Det finns en som heter fast clean och en som heter deep cleansing, beroende på hur mycket beläggningar som finns i håret. Försök såklart alltid att skydda håret så gott det går om du badar i klor eller saltvatten.

Solen tar fram dom varma tonerna, efter en resa utomlands eller en sommar, så ser vi många torra, glanslösa, solguldiga hår på salongerna, det är nästan oundvikligt! Men det går att motverka detta till viss del. Läs mer om Kérastases solserie Soleil HÄR.

Dela detta inlägg